Дописници

Лутфиу апелира пратениците по скратена постапка да го укинат екстерното тестирање

26 мај, 2017 - 13:43 (META)  Тетово Министерот за образование и наука Пиштар Лутфиу апелираше пратениците што поскоро да го процесираат законот за укинување на екстерното тестирање, кои го подготвиле парламентарните групи на СДСМ и ДУИ. Ако не се стигне со роковите за укинување на екстерното тестирање,…

Наместо во капела, погребник од Охрид ги оставал покојниците во комбе во двор

26 мај, 2017 - 13:26 (META)  Охрид Сопственик и управител на погребалното претпријатие „Мирен сон“ со Охрид, подолг период починатите лица наместо да ги остава во капела ноќта пред погребот, ги чувал во комбето паркирано во дворот на неговото претпријатие. Поради тоа СВР Охрид против 51-годишниот Д.Ш.…