fbpx

Регионална депонија во Дебарца нема да се гради

Второстепената владина комисија го поништи решението што предвидуваше во атарот на село Годивје во Општина Дебарца да биде избран за локација на која ќе...

Со употреба на нови технологии Охрид се бори против аерозагдувањето

Одделението за заштита и влијание врз животната средина при Општина Охрид која како пилот-општина согласно проектните активности „Ефикасно користење на новите технологии за чист...

Стартуваат активностите на санација на колекторскиот систем во Охридско – струшкиот регион

По направениот увид во состојбата со колекторскиот систем во Охридско - струшкиот регион, премиерот Зоран Заев објави дека стартуваат активностите на негова санација. Предвидено...

Општина Дебрца започна со чистење на дивите депонии

Општина Дебрца започна со интензивно расчистување на дивите депонии, со што ќе бидат опфатени сите јавни простори во општината, натрупани со комунален и друг...

Со грант од Светска банка набавени комунални возила за две јавни претпријатија во Охрид

Преку грант на Светска банка, Oпштина Охрид набави четири нови возила за потребите на јавните претпријатија „Охридски комуналец“ и „Нискоградба“. Преку овој проект се...

Спасовски не ги коментира шпекулациите за полициска помош при бегството на Игор Спасов

Неофицијалните информации дека на специјалецот Игор Спасов му помогнале поранешни колеги – полицајци при бегството преку диви гранични премини, министерот за внатрешни работи Оливер...

Вонредни активности на oхридскиот кеј поради намалениот водостој на езерото

Деновиве во Охрид се спроведуваат вонредни активности за расчистување на градскиот кеј на потегот помеѓу двете пристаништа, каде силниот ветар кој дуваше деновиве натрупа...

Компостирање на оризовата слама како одбрана од аерозагадувањето во Кочанско

По предизвиканите пожари на стрништа со остатоците на оризовите полиња, кога густ чад зафати повеќе села во Кочанско, Комуналното претпријатие „Водовод“ од Кочани стартуваше...

По два месеци, невакцинирано штипјанче конечно ќе тргне на училиште

Семејството Мијалкови од Штип покрена неколку правни постапки против државата и институциите, поради тоа што нивното аутистично дете не било примено во прво одделение....

Општина Дебрца доби туристичка инфраструктура и промотивни материјали за Белчишкото блато

Општина Дебрца и Здружението за екологија и туризам „Екотуризам 2016“ Охрид, потпишаа договорот за донација, со кој на општина Дебрца на трајно владение и...

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

БАЛКАН

ПРОВЕРКА НА ФАКТИ