Неизвесно е колку ќе биде вон функција патот Кочани – Делчево кај Истибања

Со мерење и испитување следено со расчистување на камењата, денеска „Македонија пат“ ги започна активностите на санирање на големото свлечиште, коe со себе повлече...

Цел рид од карпи се сруши на патниот правец Кочани-Македонска Каменица-Делчево

Цел рид од карпи се сруши на патниот правец Кочани-Македонска Каменица-Делчево во близина на село Истибања, кај местото „Саваро“ со што целосно е прекинат...

Отворен новиот Центар за спасување на планина

Во рамки на проектот „Регион Охридско Езеро безбедна дестинација за авантуристички туризам“, инаку еден од деветте проекти финансирани од ЕУ преку ИПА-програмата за прекугранична...

Бизнис-идеите на малите претприемачи стануваат реалност со финансиска поддршка од ЕУ за прекугранична соработка

Во практика има се повеќе бизнис-релации помеѓу македонските и албанските прeтприемачи во скоро сите области. Очекувањата се подoбар економски бенефит од ваквите соработки. Ова денеска...

Извлечени украинските параглајдеристи што паднаа на Галичица

Спасители од Планинската спасителна служба при Црвен Крст - Охрид, припадници на Единицата за специјални задачи и хеликоптер на МВР учествуваа во акцијата за...

Општина Штип му го продаде на Кирил Гогов управувачкиот пакет на ФК „Брегалница“

Управувачкиот пакет на АД ФК „Брегалница 2008“ од Штип е продаден на Македонска берза. На понудата на берза, единствен понудувач е штипскиот бизнисмен Кирил...

Заев: Законот мора да важи за сите, стопирани се двете градби во Охрид

На отворањето на новата фабрика за преработка на месо и месни производи на компанијата „Тиамо“ во Сарај, премиерот Зоран Заев кажа дека со решение...

„Електромобилност“ бара бесплатен паркинг за еколошките возила од Советот на Општина Штип

Пред Советот на Општината Штип се најде иницијативата од здружението „Електромобилност“ од Скопје, за целосно ослободување од плаќање на паркинг за електричните и хибридните...

Жителите од струшкото село Лабуништа се гушат во прашината на осумте каменоломи

Жителите од струшкото село Лабуништа се гушат во прашината на осумте каменоломи. Осум илјади жители на ова село секојдневно мака мачат со загадувањето од...

Нова авио-линија Штутгарт-Охрид на компанијата „Еуровингс“

На Охридскиот аеродром „Св. Апостол Павле” пристигнаа првите патници од новата авио-линија Штутгарт-Охрид на авиокомпанијата „Еуровингс“. Авиокомпанијата „Еуровингс“ ќе лета на дестинацијата Штутгарт-Охрид два пати...

НАЈНОВИ

БАЛКАН