fbpx

Фондот за иновации го објави третиот предизвик за млади истражувачи

Основните и средните училишта ќе може да аплицираат за третиот „Предизвик за млади истражувачи“ на Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР), од денеска...

Бугарија: Либерализацијата на железничкиот превоз донесе корист за компаниите и граѓаните

Железничкиот сектор во Бугарија веќе неколку години наназад функционира со либерализиран пазар. Наместо еден железнички превозник како што е случајот со Македонија, нашиот источен...

Собранието го одобри финансискиот план на Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги за...

Собранието на 123. пленарна седница го разгледа и го усвои Финансискиот план на Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги за 2020 година. „Вкупниот буџет...

Одговорните во националните телевизии ниту го демантираат ниту го потврдуваат бојкотот на Владата

Одговорните лица во националните телевизии, ниту ја потврдуваат ниту категорично ја демантираат информацијата дека ги бојкотираат настаните во организација на владата и министерствата. Во...

За комбинираниот билет за јавен превоз сите надлежни се прогласуваат за ненадлежни

Никој не е надлежен за воведувањето на комбиниран билет за јавен превоз за граѓаните кои секојдневно патуваат во Скопје од околните градови. Она што...

Македонија падна 13 места подолу на индексот за перцепција на корупцијата

Македонија падна за 13 места подолу на ранг листата на Индексот за перцепција на корупција, што за 2019 година денеска го објави меѓународната „Транспаренси...

Османи: Медиумите имаат огромна улога во демократскиот изборен процес

Медиумите и нивната улога во изборниот процес со цел да се обезбедат предуслови за фер и демократски избори и медиумската кампања, беа темите за...

ААВМУ: Не сме надлежни да го поништиме конкурсот за членови на Надзорниот одбор на...

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (ААВМУ) вели дека нема надлежност да го поништи конкурсот за избор на нови членови на Надзорниот одбор...

МЕПСО започна со модернизација на најзначајната трафостаница за снабдување на Скопје

МЕПСО започна со модернизација на трансформаторската станица „Скопје 4“ и со овој проект ќе се замени со нова 110 (киловолтна) високонапонска опрема која е...

За поминување на црвено 250 евра, повеќето глоби за 50 евра помали

Предлог-законот за безбедност во патиштата, кој предвидува намалување на глобите за сообраќајните прекршоци го помина првото читање во Собрание и се очекува да биде...

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

БАЛКАН

ПРОВЕРКА НА ФАКТИ