fbpx

Податоци за милиони корисници, најголем дел од Линкдин, објавени за продажба на хакерски форум

Речиси една недела од протекувањето на податоците за 533 милиони корисници на Фејсбук, нов огромен број на записи се шират помеѓу хакерите низ интернет...

„Ел-Џи“ повеќе нема да произведува мобилни телефони

До крајот на јули, јужнокорејската компанија „Ел-Џи“ ќе ги затвори одделите за производство и ќе се повлече од бизнисот на мобилни телефони. Наместо телефонски...

По примерот на „Клабхаус“, апликациите почнуваат со воведување на опции за аудио разговор во живо

Аудио содржините се новата сензација во технолошкиот простор, а големите имиња веќе инвестираат во однапред снимените подкаст содржини, но и во аудио содржините кои...

Јутјуб експериментира со криење на дислајкови на видеата

На 30-ти март на својот официјален профил на Твитер, Јутјуб објавија дека ќе тестираат промени на нивниот лајк/дислајк систем. Овие промени се однесуваат на...

„Гугл Мапс“ ќе ги насочува возилата по патишта што генерираат најниски емисии на CO2

Со цел да помогне во борбата против климатските промени, апликацијата „Гугл Мапс“ ќе започне да ги насочува возачите по патиштата за кои се проценува...

Италијанските медиуми ќе добиваат надомест од „Гугл“

„Гугл“ соопшти дека ги потпишал првите договори за лиценца со италијанските медиуми, со цел плаќање надоместоци за издавачите, согласно законот утврден со европска директива...

Железничките станици и стојалишта во Скопје – заборавени од времето и...

И покрај ветувањата за нивна ревитализација од пред неколку години, железничките станици и стојалишта во Скопскиот регион се посебна хорор приказна за граѓаните кои...
Download Premium WordPress Themes Free
Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
udemy free download
download samsung firmware
Download Premium WordPress Themes Free
online free course