fbpx

Зошто се случува булинг?
(ВИДЕО)

Во нејзиното најново видео Кика Авеиро зборува за булинг и причините поради кои тоа се случува. „Некако децата се оставени сами на себе односно сами да се справуваат со сево ова. Ние возрасните не им помагаме нешто многу“, вели таа.

„е-Општество.мк“: Дигиталните алатки станаа главна алатка во образованието, но неопходни се еднакви можности за сите

Предизвици во образованието имаше и пред пандемијата, особено со информациско комуникациски технологии во наставата. Вака Наташа Анѓелеска, висока координаторка на програмата за образование -...

Наставниците за онлајн наставата: Недостига технолошка опрема, нема интеракција, а оценувањето е проблематично

Во разговор со „Порталб“, наставници од неколку основни училишта ги објаснуваат придобивките и тешкотиите на онлајн наставата, со кои се соочиле во текот на...

Воведени се два нови изборни предмети во државната матура која ќе се полага од 29 мај до 14 јуни

Државниот испитен центар ги објави датумите за полагање на државна матура во јунска испитна сесија 2021 година. Екстерните испити од државната матура по македонски...

Царовска: Пандемијата ја покажа улогата и придонесот на науката и технологијата во справувањето со предизвици

Особено во изминатите неколку месеци се докажа круцијална улога на науката и технологијата и нивниот придонес во справувањето со глобалните предизвици, како што е...

Студентите на УКЛО го избраа својот лидер, на УКИМ допрва ќе се гласа

Дона Петрова е реизбрана за лидер на студентите на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ во Битола. Петрова и досега беше претседател на Универзитетското студентско собрание...

Прогласени победниците на конкурсот „НајООР наставник/ наставничка од основното образование за 2020 година“

Фондацијата за интернет и општество „Метаморфозис“ во рамките на проектот „Отворени образовани ресурси“ (ООР) , одбележувајќи го Меѓународниот ден на децата, 20 ноември, ги...

АРМ од Норвешка доби 13.500 брзи тестови за ковид, 10.000 му...

Министерството за одбрана денеска доби 13.500 брзи тестови за ковид-19, помош од Кралството Норвешка која ја побарало пред две недели, објасни министерката за одбрана...
Download Nulled WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Best WordPress Themes Free Download
download udemy paid course for free
download intex firmware
Free Download WordPress Themes
lynda course free download