fbpx

За енергетски ефикасни градби, на градежниот сектор му треба дигитализација и повеќе вештини

Градежниот сектор во државата треба да се издигне на повисоко ниво и во него да се креираат дигитални алатки кои ќе поттикнат нови знаења...

Локвенец-Папукчиски: Обезбедени се средства за железничката пруга Софија-Скопје

Конечно, после речиси 30 години, железничката пруга за поврзување на Северна Македонија и Бугарија станува реалност, рече генералниот директор на Јавното претпријатие за железничка...

ЕСМ „Енергетика“ со нови инвестиции во снабдувањето со струја и со парно во Автокоманда,...

Во тек се неколку значајни проекти на подружницата „Енергетика“ на Електростопанство на Северна Македонија (ЕСМ), кои се од значење за жителите на населбите Автокоманда,...

Развојна банка го објави јавниот повик за продолжување на грејс-периодот и рокот на отплата...

Развојна банка на својата веб-страница го објави јавниот повик за продолжување на грејс-периодот и рокот на отплата на кредитите за кредито-корисниците од „Ковид 2”....

Заев од Тирана: Економскиот и инвестициски план на ЕУ за Западен Балкан го поддржува...

„Економскиот и инвестициски план на ЕУ за Западен Балкан го поддржува долгорочното економско закрепнување на регионот, истовремено поттикнувајќи регионална интеграција. Имплементацијата на Планот ќе...

АСО: Осигурениците наплатиле 15 милиони евра од штети за неживотно осигурување

Граѓани, компании и институции во првиот квартал од годинава наплатиле од осигурителните друштва 15 милиони евра од штети за неживотно осигурување. Износот е поголем...

РКЕ отпочна постапка за одземање на лиценци на компании-увозници на мазут

Регулаторна комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) информира дека започна постапка за одземање на лиценци на трговците на големо РКМ ДООЕЛ Скопје, Супертрејд...

Николовски – Бектеши: Седум компании се казнети со вкупно 55.510 евра за неправилности при...

Утврдени се неправилности кај седум компании, увознички на мазут, и изречени се решенија за забрана за работа, забрана за пуштање во промет на мазут...

ССКМ издава меѓународен сертификат „Знак за безбеден туризам“ за сигурност на домашните и на...

Сојузот на стопански комори на Македонија (ССКМ) во соработка со Министерството за економија, со цел да се гарантираат безбедни услови за престој и за...

НБРСМ: „Зелените кредити“ кај повеќето банки имаат учество до 10 отсто од вкупното кредитно...

Повеќе од половина од домашните банки имаат преземено активности за одобрување „зелени кредити“ на домаќинствата и на корпоративниот сектор, при што дел од нив...

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

БАЛКАН

ПРОВЕРКА НА ФАКТИ