fbpx

Колку се слуша гласот на народот?
(ВИДЕО)

Во нејзиното ново видео Кика Авеиро зборува за претстојните припреми за новогодишните празници во тек на пандемијата. „Многумина сметаа дека за време на светска пандемија апсолутно не е приоритет да се трошат толку многу пари на сијалички за Нова Година“ – вели таа.

Учениците од ОУ „Гоце Делчев“ во Тетово, одат по улица, заобиколувајќи ги возилата на тротоарите

Учениците од основното училиште „Гоце Делчев“ во Тетово секој ден одат на училиште загрозувајќи го животот, бидејќи се принудени да одат по улица, поради...

Горјан Јовановски ја доби Европската награда за најдобар млад иноватор во 2020 година

Горјан Јовановски, креаторот на апликацијата МојВоздух ја освои Европската награда за најдобар млад иноватор 2020 во категоријата за млади до 30 години. Во изјава...

Собранието го одби амандманот на О2 Иницијатива за поставување филтри на оџаците на јавните институции

Екологистите се незадоволни од распределбата на средства во Буџетот за 2021 година кои се наменети за животна средина и борба со аерозагадувањето. Еден од...

„Епл“ ги откри најпопуларните апликации и игри за 2020 година

„Епл“ (Apple) ги откри најпопуларните и најсимнувани апликации од неговиот виртуелен маркет, App Store, за 2020 година. При претставувањето на најпопуларните игри и апликации, може...

Со обука на наставниците започна пилот-програмата за сеопфатно сексуално образование

Од денеска започнува обуката на наставници од четири основни училишта во земјава за сеопфатно сексуално образование (ССО), откако претходно Владата ја усвои информацијата за...

Правилник за онлајн настава: За недолично однесување ќе се отстрануваат учениците од час и ќе добијат неоправдан изостанок

Ако ученик, за време на онлајн час се однесува вулгарно и недолично, односно дискриминира или користи непристојни зборови, вербално напаѓа и навредува соученици и...

Правилник за онлајн настава: За недолично однесување ќе се отстрануваат учениците од час и ќе добијат неоправдан изостанок

Ако ученик, за време на онлајн час се однесува вулгарно и недолично, односно дискриминира или користи непристојни зборови, вербално напаѓа и навредува соученици и наставник или пак, ако поттикнува...
Download WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
lynda course free download
download intex firmware
Download WordPress Themes Free
online free course