fbpx

Во „Шорткат“ известуваме за новиот простор за студентите на Машински факултет – „Фабрика за учење“
(ВИДЕО)

„Фабрика за учење“ е новото место на Машинскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, во кое студентите можат да креираат производи со користење на работна смарт машина, 2Д камера и робот

Први дојави за бомби во скопските училишта во текот на второто полугодие од учебната година

Нови дојави со заканувачка содржина за наводно поставени бомби се испратени на електронските адреси на осум училишта за средно образование во Скопје. Министерството за...

Програмата за развој на млади уметници на ЕИБ отворена за талентите од земјава

Институтот на Европската инвестициска банка (ЕИБ) секоја година организира резиденција за млади европски уметници наречена Програма за развој на уметници (ПРУ), како уникатна програма...

За три години пожарите проголталe 3% од шумската површина, ревизорите утврдија серија слабости

Шумските пожари што ја зафатија Македонија во периодот од 2019 до 2021 година уништиle 29.224,51 хектари шумска површина, што претставува 3% од целокупната површина...

О2 иницијативата објави водичи за еколошка едукација на децата

Со цел да се помогне и подобри еколошкото образование и природонауката, О2 Иницијативата го создаде и објави сетот Водичи на природата – триплет на...

Климатските промени погубни за влажните живеалишта во Преспа

Долготрајните суши, намалените врнежи, видното намалување на водостојот, особено кај Големото Преспанско Езеро, се само дел во низата последици од климатската криза која во...

Во „Шорткат“ известуваме за новиот простор за студентите на Машински факултет – „Фабрика за учење“

„Фабрика за учење“ е новото место на Машинскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, во кое студентите можат да креираат производи со користење...

ФИНКИ и Факултетот за физичка култура ќе продолжат да се градат годинава, но не во барокен стил

Повеќе од единаесет години по основањето, најголемиот факултет во државата никако да добие свој сопствен објект. Бројот на студенти на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ) од...
Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Download Best WordPress Themes Free Download
download udemy paid course for free
download coolpad firmware
Premium WordPress Themes Download
ZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=