fbpx

За загадувањето ќе расправа Советот за безбедност, Пендаровски ги поддржа еко-активистите

Заштитата на животната средина за првпат ќе биде точка на дневен ред на седница на Советот за безбедност којашто ќе се одржи кон средината на декември и на седницата ќе се вклучат и претставници на граѓанските организации. Претседателот на државата Стево Пендаровски...

Младите лесно подлегнуваат на дезинформации преку социјалните медиуми и интернет порталите

Младите се генерално свесни за проблемот со веродостојноста на изворот или квалитетот на една вест, но лесно подлегнуваат на дезинформации добиени преку социјалните медиуми...

Општина Кочани избра лабораторија за дополнително мерење на аерозагадувањето

Лабораторијата „Еколаб“ од Прилеп, е избран изведувач за дополнително мерење на квалитетот на амбиенталниот воздух во Кочани. Задачата на лабораторијата е да ја утврдува...

Исчистено ѓубрето што го фрламе од автомобили на скопската обиколница

Јавното претпријатие за државни патишта го исчисти сиот отпад фрлен долж скопската обиколница. Со средства од буџетот на ова претпријатие е реализирано косење на...

Заев со руската делегација: Има потенцијал за развој на економската соработка

Премиерот Зоран Заев прими делегација од учесниците на бизнис-форумот меѓу претставници на деловната заедница од Македонија и Руската федерација, како и членовите на Меѓувладината...

Азески: До кога пред избори ќе имаме Пржинска влада?

Во интерес на предвидливоста на бизнис-климата која компаниите ја бараат за да функционараат нормално, претседателот на Стопанска комора, Бранко Азески, го постави прашањето, до...

За загадувањето ќе расправа Советот за безбедност, Пендаровски ги поддржа еко-активистите

Заштитата на животната средина за првпат ќе биде точка на дневен ред на седница на Советот за безбедност којашто ќе се одржи кон средината...

„Ана знае да се ориентира во училишниот двор…“: Полугодишните оценки во 4-то, 5-то и 6-то одделение ќе бидат описни

Наместо бројчани, оценките што ќе ги имаат учениците во четврто, петто и во шесто одделение ќе бидат описни. Тоа значи дека наместо оценка во...

Сите ревизии нашле прекршувања на законите и неисправно финансиско работење на јавните претпријатија (инфографик)

Секој ревизорски извештај за работа на јавно претпријатие во минатите пет години укажал на прекршувања на законите и регулативите, а ниеден не дал позитивно...

Ќе се изготвува проектот за изградба на мултимодален транспортен хаб во Трубарево

Постојната главна товарна железничка станица во Скопје (Ранжирна - Скопје југ) кај селото Трубарево во иднина треба да постане мултимодален јазол што ќе служи...

Најнови

Младите лесно подлегнуваат на дезинформации преку социјалните медиуми и интернет порталите

Младите се генерално свесни за проблемот со веродостојноста на изворот или квалитетот на една вест, но лесно подлегнуваат на дезинформации добиени преку социјалните медиуми и интернет портали кои претставуваат нивни главен...

За загадувањето ќе расправа Советот за безбедност, Пендаровски ги поддржа еко-активистите

Заштитата на животната средина за првпат ќе биде точка на дневен ред на седница на Советот за безбедност којашто ќе се одржи кон средината на декември и на седницата ќе се...

Општина Кочани избра лабораторија за дополнително мерење на аерозагадувањето

Лабораторијата „Еколаб“ од Прилеп, е избран изведувач за дополнително мерење на квалитетот на амбиенталниот воздух во Кочани. Задачата на лабораторијата е да ја утврдува состојбата со ПМ-честичките и издувните гасови во...

Исчистено ѓубрето што го фрламе од автомобили на скопската обиколница

Јавното претпријатие за државни патишта го исчисти сиот отпад фрлен долж скопската обиколница. Со средства од буџетот на ова претпријатие е реализирано косење на тревата и плевелот, кастрење на гранките и...

Контраспин: Предизборното зголемување на пензиите, сепак, не ја зголемува дупката во Фондот

Иако е фер да се каже дека и оваа влада на СДСМ „игра“ предизборно со пензионерите, разликата со ВМРО-ДПМНЕ е огромна, затоа што дупката во Фондот е стабилизирана, дури и намалена...

Заев со руската делегација: Има потенцијал за развој на економската соработка

Премиерот Зоран Заев прими делегација од учесниците на бизнис-форумот меѓу претставници на деловната заедница од Македонија и Руската федерација, како и членовите на Меѓувладината комисија за трговско-економска и научно-техничка соработка меѓу...

Фотомомент

Група уметници по повод празникот на Град Скопје – 13 Ноември, денот на ослободување од фашистичкиот окупатор, на главниот град му подарија прекрасна честитка: уредување и сликање на елементите околу Универзалната сала

ВИДЕО СТОРИИ
𝐓𝐑𝐀𝐍𝐒𝐏𝐎𝐑𝐓𝐈 𝐏𝐔𝐁𝐋𝐈𝐊 𝟐 🚌
04:00
Како се делат фотелји во С. Македонија?
05:51
На изнајмен точак околу светот
04:16
Со воз до аеродромот во Скопје
02:25
Возовите на пат да изумрат
02:24
ERROR 1200 ❌ Shtegu i Biçikletave 🎥
01:40
Останавме Без Воздух
05:01
(не) Хигиена во училиштата
09:58
ERROR 1200 ❌ Anti-Korrupsioni 🎥
01:15
Половина година по несреќата во Ласкарци: Ужалени семејства, многу сомнежи и малку одговори
02:00
Градење без компас - Клучните патишта доцнат со изведба над 8 години
02:11
Македонски автопатишта: Асфалт на рати - друмарина за камати
02:21
Проект без реализација - Четири децении од идејата за трамвај во Скопје
02:22
Каде исчезнаа македонските возови? - Замирањето на патничкиот железнички сообраќај
02:12
Чекорите на Македонија кон НАТО
02:42
Хорор во Скопје: Половина век негрижа за канцерогениот линдан
01:41
Квалитет на воздухот - Увоз на користени автомобили
01:32
Демистификација на ЕУ интеграциите - Квалитет на воздух
02:18
Клучните моменти во НАТО интеграциите
02:09

Сите ревизии нашле прекршувања на законите и неисправно финансиско работење на јавните претпријатија (инфографик)

Секој ревизорски извештај за работа на јавно претпријатие во минатите пет години укажал на прекршувања на законите и регулативите, а ниеден не дал позитивно мислење...

Врховниот суд – полузатворена институција за јавноста (инфографик)

Врховниот суд исполнува само половина од индикаторите за достапност, одговорност, интегритет и транспарентност. Така покажува истражувањето на ActionSEE, кое го мери нивото на отвореност на...

Бројот на возила расте 10 пати побрзо од бројот на паркинг места (инфографик)

Наместо со засилено темпо да го решаваат проблемот со паркирањето, општинските власти и одговорните државни институции со текот на годините го намалуваат бројот на објекти...