Галерија

„Китка“, селска идила и гозби под Љуботен ве очекуваат во Вратница

13 декември, 2018 - 8:48 (META)  Тетово Авантуристите, планинарите, ловците, но и секој што љуби планински амбиент и вкусна органски произведена домашна храна и специјалитети од Долни Полог, ќе најдат одлично место за остварување на желбите во хостелот и ловечка куќа „Китка“ во живописното шарпланинско село…

„Е-општество“: Медиумската писменост е неопходна за здрава демократија

11 декември, 2018 - 12:55 (META)  Скопје Потребна е поголема медиумска писменост која ќе доведе до транспарентни и отчетни институции, е заклучокот од Конференцијата „е-Општество“ која Фондацијата за интернет и општество „Метаморфозис“ ја организира по 14 пат, а оваа година е на тема „медиумски писмени граѓани за…