fbpx

Реката Вардар е место за фрлање отпад и извор на болести, ќе успееме ли да го прочистиме до 2026 година?
(ВИДЕО)

Бактериолошки во највисока четврта категорија на загадување, а хемиски меѓу четврта и петта категорија на загадување. Ова е тажниот резултат од испитувањето на квалитетот на водите на реката Вардар.

Заради коронавирусот, седум држави мора да дадат нови дозволи за извоз на хемикалиите од ОХИС

Србија, Хрватска, Словенија, Австрија, Германија, Швајцарија како и Македонија, треба да издадат нови дозволи за меѓународен транспорт и извоз на опасни материи, за хемикалиите...

Истечена хемикалија од фирмата „Техникал Текстајл“ од Штип причинител на еко-хаваријата на Брегалница (видео)

Пукање на цревото со кое се преточувала хемикалија којашто се употребува во производствениот процес на фирмата „Техникал Текстајл“ во Штип е причина за вчерашната...

„Дрисла“ набави стерилизатор за третман на медицински отпад

Скопската депонија „Дрисла“ купи нов стерилизатор за третман на медицински отпад кој во иднина, наместо да се согорува во инсенератор како досега, ќе се...

РЕК Битола негира дека има двојно зголемување на загаденоста на воздухот, мерењата биле за различни периоди

АД ЕСМ и Подружница РЕК Битола реагираат во врска со Извештајот на мрежата Бенквоч за двојно повисоката загаденост на воздухот од работењето на термоцентралата...

Извештај на Бенквоч: РЕК Битола останува најголемиот загадувач на воздухот со сулфур диоксид на Балканот

Лани РЕК Битола испуштила во воздух вкупно 105.431 тони сулфур-диоксид, што е двојно повеќе од 2018 година кога емисиите изнесувале 52.823 тони. Овие податоци...

Почвата под згурата во Велес ќе се промени со нова во длабина од еден метар

Промената на земјата во Велес, на местото каде што се наоѓа историскиот отпад од работата на Топилницата и прочистувањето на почвата од децениските загадувања...

Поради ковид-19, јавниот превоз до мај изгубил 11,6 милиони патници и...

Пандемијата на корона вирусот има големо негативно влијание врз функционирањето на скопскиот јавен превоз и на ЈСП-Скопје. Долгите полициски часови, затворените школи и факултети,...
Download WordPress Themes Free
Download Nulled WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes
ZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=
download samsung firmware
Free Download WordPress Themes
lynda course free download