fbpx

Точакот е за сиромашни?
(ВИДЕО)

Во нејзиното најново видео Кика Авеиро споделува некои податоци за користењето на автомобилите наспроти велосипедите во нашата држава. „Значи нас уствари ни се омилени автомобилите, нигде не мрдаме без автомобил. Абе до продавница ако треба со кола ќе идеме“, вели таа.

Владата ќе го потврди зеленото сценарио со усвојување на два документи на Министерството за животна средина

Усвојувањето на два важни документи, ревидираниот Национален утврден придонес кон Договорот од Париз (INDC) и Третиот двогодишен национален извештај на Министерството за животна средина,...

„Пејпер мил“ ќе мора да работи или на плин или да стави клуч додека не инсталира филтри

Загадувачот „Пејпер Мил“ од Кочани, доколку на следното мерење на емисиите во воздухот кое е закажано за два дена, на 30 декември, се докаже...

Ќе се чисти депонијата Визбегово од 50.000 кубни метри различен отпад

Ќе се чисти депонијата Визбегово, децениски проблем на Скопје и еден од поголемите причинители на загадувањето на воздухот. Активностите денеска ги најавија министерот за...

Вонредна инспекција во ОХИС: Во фабриката се складира опасен отпад од технолошките зони, што мора да се отстрани за најмногу три години

Државниот инспекторат за животна средина направи вонреден инспекциски надзор во кругот на ОХИС, каде што работат шест инсталации, од кои една за производство на...

Депонијата во Визбегово и понатаму се полни и гори, инспекторите откриле камион со отпад од Шуто Оризари

Камиони од Шуто Оризари кои фрлале отпад во дивата депонија во Визбегово биле откриени од инспекторите на Државниот инспектопрат за животна средина кои вчера...

Се чека дозволата од Франција за извоз на последните 10 тони опасни хемикалии од ОХИС

Транспортот на десет тони хемикалии од ОХИС чекаат потврден одговор од Франција, за да се извезат и уништат во инсенераторот во Лион. Четири држави,...

Гугл го редизајнира мобилното пребарување

На 22 јануари на нивниот блог Гугл објавија дека ќе воведуваат промени кај мобилното пребарување. Овие промени се воведени со цел на поедноставување на...
Download Nulled WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
Free Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
free download udemy paid course
download huawei firmware
Download WordPress Themes
udemy course download free