fbpx

Реката Вардар е место за фрлање отпад и извор на болести, ќе успееме ли да го прочистиме до 2026 година?
(ВИДЕО)

Бактериолошки во највисока четврта категорија на загадување, а хемиски меѓу четврта и петта категорија на загадување. Ова е тажниот резултат од испитувањето на квалитетот на водите на реката Вардар.

„Дрисла“ набави стерилизатор за третман на медицински отпад

Скопската депонија „Дрисла“ купи нов стерилизатор за третман на медицински отпад кој во иднина, наместо да се согорува во инсенератор како досега, ќе се...

РЕК Битола негира дека има двојно зголемување на загаденоста на воздухот, мерењата биле за различни периоди

АД ЕСМ и Подружница РЕК Битола реагираат во врска со Извештајот на мрежата Бенквоч за двојно повисоката загаденост на воздухот од работењето на термоцентралата...

Извештај на Бенквоч: РЕК Битола останува најголемиот загадувач на воздухот со сулфур диоксид на Балканот

Лани РЕК Битола испуштила во воздух вкупно 105.431 тони сулфур-диоксид, што е двојно повеќе од 2018 година кога емисиите изнесувале 52.823 тони. Овие податоци...

Почвата под згурата во Велес ќе се промени со нова во длабина од еден метар

Промената на земјата во Велес, на местото каде што се наоѓа историскиот отпад од работата на Топилницата и прочистувањето на почвата од децениските загадувања...

Апликацијата за квалитет на воздухот AirCare донираше пакети со храна на социјално загрозени семејства

Од апликацијата AirCare која што го прикажува нивото на загаденост на воздухот во населбите во Македонија започнаа со првите донации на пакети со храна....

Граѓанските асоцијации формираа Национална коалиција за клима

Се формира Нацинална коалиција за клима од граѓански организации кои работат на едукација и информирање за овие теми, со цел зголемување на учеството на...

Економските аналитичари очекуваат намалување на инфлацијата и пад на БДП

Економските аналитичари очекуваат намалување на просечната стапка на инфлација и очекуваниот пораст на бруто домашниот производ поради пролонгирање на ефектите од глобалната криза предизвикана...
Download Best WordPress Themes Free Download
Download WordPress Themes Free
Download Premium WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
free download udemy course
download micromax firmware
Premium WordPress Themes Download
free online course