fbpx

Новогодишни „желби“ до институциите
(ВИДЕО)

Во новогодишното издание на „Шорткат“ потсетуваме на најзначајните прилози што ги изработивме во изминативе 17 епизоди, а кои вклучуваа теми и настани што се особено важни за младите во земјава

Отворена апликацијата за учество во седмото Биенале на Графичка Уметност во Зеклерленд

Во октомври 2022 година по седми пат ќе се одржи Биеналето на Графичката Уметност во Зеклерленд, Романија. Организацијата ја отвори својата апликација во која ги...

ДЛУМ го објави конкурсот за учество на биеналната изложба „Зимски Салон“

Друштвото на ликовни уметници на Македонија (ДЛУМ) по 19-ти пат го објави конкурсот за учество на биеналната изложба „Зимски Салон“, на која што се...

Музејот на Современа Уметност стана член на глобалната мрежа експерти од музејската дејност – „CIMAM“

Музејот на Современа Уметност во Скопје стана дел од Меѓународната комисија на музеи и колекции на модерна уметност (CIMAM) во која членуваат директори и...

Елпида Хаџи – Василева покрена иницијатива за спасување на најстарото „близнак“ дрво во светот

Еден од најстарите брестови во светот се наоѓа во Престон Парк во Брајтон. Станува збор за брест - „близнак“ стар 450 години што моментално...

Концертот „Галантна Индија“ ја отвора втората сезона во Филхармонија

Оркестарот на Филхармонија овој четврток во 20 часот ќе го изведе првиот концерт од втората концертна сезона. На програмата се Концертот за виолина и оркестар...

Отворен повик за учество на млади визуелни женски уметници на резиденција во Задар

На 10-ти јануари големиот проект „Rise Of Women“ го отвори повикот за учество на млади уметнички во резиденцијална програма од областа на визуелните уметности...

„Изборологија“ – првата онлајн друштвена игра за политичка едукација на младите

Здружението Лидери за едукација, активизам и развој (ЛЕАД) и Фондацијата Конрад Аденауер ја креираа „Изборологија“ - првата онлајн друштвена игра за зголемување на политичката...
Download Premium WordPress Themes Free
Download WordPress Themes Free
Download Premium WordPress Themes Free
Download Premium WordPress Themes Free
udemy paid course free download
download xiomi firmware
Download Best WordPress Themes Free Download
udemy paid course free download