fbpx

Зошто се случува булинг?
(ВИДЕО)

Во нејзиното најново видео Кика Авеиро зборува за булинг и причините поради кои тоа се случува. „Некако децата се оставени сами на себе односно сами да се справуваат со сево ова. Ние возрасните не им помагаме нешто многу“, вели таа.

МОН ги објави резултатите за стипендиите за средношколците од стручните училишта

Објавени се резултатите од повторните конкурси за доделување на неколку категории на стипендии за ученици од средните стручни училишта, кои беа воведени за прв...

Биро за развој на образованието: Учениците ќе учат историја, но на начин прилагоден на нивната возраст

Нема да дозволиме нашите ученици да не се стекнат со знаења од историја, географија или содржини од друга научна дисциплина, но тоа ќе биде...

Економскиот факултет не пријавил во Агенцијата за заштита на личните податоци дека протекоа мејл адресите на 300 студенти

Економскиот факултет при УКИМ не доставил известување до Агенцијата за заштита на личните податоци за случајот со погрешниот мејл кој беше испратен до повеќе...

Спојувањето на повеќе предмети во еден ќе ги учи учениците критички да размислуваат, вели Царовска

Новата концепција за основно образование е навистина развојна, се базира на домашни и меѓународни истражувања и исто така се базира на анализа на постојни...

УНИЦЕФ: Ако наставниците бидат приоритет во вакцинацијата, ќе може да предаваат во живо

УНИЦЕФ смета дека наставниците треба да се приоритет за вакцината за ковид-19, откако ќе се вакцинираат здравствените работници коишто се најизложени на вирусот и...

Интервју на Порталб со студентката Сара Мустафи: Ќе се вратам во Македонија ако созреат условите

Незадоволството од образовниот систем, недовербата во институциите на земјата и многу други негативни појави ја натерале студентката Сара Мустафи да ја напушти земјава за...

Гугл го редизајнира мобилното пребарување

На 22 јануари на нивниот блог Гугл објавија дека ќе воведуваат промени кај мобилното пребарување. Овие промени се воведени со цел на поедноставување на...
Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
Download Premium WordPress Themes Free
Download WordPress Themes Free
lynda course free download
download samsung firmware
Download Premium WordPress Themes Free
udemy paid course free download