fbpx

Нова епизода на „Шорткат“: Театар со сенки против мали хидроцентрали
(ВИДЕО)

Театарот „Сенки и облаци“ е единствениот театар што работи претстави со сенки во земјава. Дел од нивните проекти вклучуваат подигање на свеста кај граѓаните за теми како репродуктивно и сексуално здравје, инклузија и заштита на животната средна. За новиот проект за претставата со сенки против малите хидроцентрали погледнете во новата епизода на „Шорткат“.

Објавен е конкурсот за студентски стипендии

Министерството за образование и наука го објави Конкурсот за студентски стипендии за академската 2022/2023 година. За оваа година се предвидени вкупно 3.000 стипендии, а...

Законот за субвенциониран студентски оброк помина во Собрание

Собраниските пратеници ги изгласаа дополнувањата на Законот за субвенциониран студентски оброк, со што се овозможи исплата на оваа мерка за студентите и во тековната...

Се дистрибуираат учебниците изработени согласно новата Концепција

Вчера започна испораката на новите учебници за прво, второ, четврто и петто одделение во основното образование и истата ќе се заокружи во следните две...

НАкС реагира дека измените на Законот за високо образование се вршат нетранспарентно

Независниот академски синдикат (НАкС) реагира дека со голема загриженост ги следи најавите за измена и дополнување на Законот за високото образование. Од НАкС велат дека...

Марш за повисок стандард на Меѓународниот ден на студентите

Повисок студентски стандард преку подобри услови во студентските домови, изземање на студентите од антикризните мерки, зголемување на износот на оброкот и стипендиите и дигитализација...

Стипендиите за студентите на земјоделство, ветеринарство и шумарство ќе изнесуват 18.000 денари

Новите стипендии кои ќе се доделуваат на студенти запишани на студиски програми од областа на земјоделските, ветеринарните и шумарските науки ќе изнесуваат 18.000 денари...

Поделени стотици бесплатни стрипови во стрип-книжарницата „Бункер“

Вторпат од 2017 година, денеска во стрип-книжарницата „Бункер“ во Скопје, која се наоѓа во близина на поранешен „Трготекстил“ на љубителите на стрипови им беа...
Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
ZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=
download redmi firmware
Download Premium WordPress Themes Free
lynda course free download