Дописници

Бизнисмените плаќаат казни бидејќи не можат да го следат брзото менување на законите

27 март, 2017 - 14:28 (META)  Тетово Стопанствениците најчесто се казнуваат поради непознавање на законите, затоа што постојано се менуваат, а понекогаш се сложени и нејасни. Ова беше истакнато на информативната сесија која се одржа во Тетово, во рамки на проектот – „Партнерство за подобра бизнис регулатива“.…

Спортските риболовци алармираат дека охридската пастрмка безмилосно се уништува

27 март, 2017 - 11:12 (META)  Охрид Спортските риболовци од Здружението на рекреативни риболовци „Свети Апостол Петар“ од Охрид алармираат за безмилосно уништување на охридска пастрмка и бараат конкретна одговорност. „Бараме да се утврди одговорност кај надлежните установи и министерства и нивните раководни лица за уништување на…