Визуелизации

РЕК Битола и РЕК Осломеј загадуваат како 83 европски централи на јаглен

14 ноември, 2018 - 8:10 (META)  Битола Во Македонија оџаците чадат дваесет пати поцрно од Европа. Во Македонија дваесет пати повеќе домаќинства се греат на огревно дрво отколку во Европската унија, а четирите термоелектрични блокови кои користат лигнит (РЕК Битола 1,2 и 3 и РЕК Осломеј) загадуваат…

На 2.000 евра приход – 240 евра вкупен данок

11 ноември, 2018 - 9:30 (META)  Скопје
Не стивнуваат реакциите од бизнис-секторот, но и од граѓаните кои имаат поголеми месечни приходи по најавата на Владата дека од 1 јануари 2019 стапува на сила нов закон за данок на личен доход со кој се укинува рамниот данок и