Култура

Започнува реконструкцијата на „Долни Сарај“, една од најрепрезентативните сцени во Охрид

28 септември, 2018 - 9:55 (META)  Охрид „Долни Сарај“, една од најубавите и најрепрезентативни сцени во Охрид ќе добие нов, функционален и модерен изглед со реконструкцијата што следува во текот на наредниот период. „„Долни Сарај“ која е една од најубавите сцени во градот ќе го добие заслужениот…

„Скопје Синема Сити“ на 5 и 6 октомври, Руичи Сакамото горд на наградата

3 октомври, 2018 - 7:44 (META)  Скопје Во пресрет на четвртиот филмски настан кој што „Скопје Синема Сити“ го организира годинава, Руичи Сакамото го изрази своето задоволство за наградата доделена од овој Фестивал за животно дело. Четвртото есенско издание на „Скопје Синема Сити“ се одржува на 5…

Видеа