fbpx

Sot fillon festivali i filmit në Tetovë

Edicioni i katërt i festivalit të filmit “Watch Out” do të mbahet në Tetovë prej 26 deri 29 maj në amfiteatrin e Qendrës memoriale...

Takim i Kançeska- Milevska me ambasadorin amerikan Bejli  

Ministrja e kulturës, Elizabeta Kançeska- Milevska sot kishte takim me ambasadorin amerikan Xhes Bejli ku janë vlerësuar raportet e mira mes dy vendeve që...

Promovohet vëllimi i gjashtë i “Fjalorit shpjegues i gjuhës maqedonase”

Gjuha është segment i rëndësishëm i trashëgimisë së përgjithshme kulturore të një populli. Ajo është komponent që determinon prejardhjen e popullit, të kaluarën e...

Bashkëpunimi në sferën e kulturës

„Bashkëpunimi shqiptaro- maqedonas në sferën e kulturës po zhvillohet me sukses dhe me kënaqësi të ndërsjellët. Po realizohet përmes aktiviteteve të shumta në pjesën...

Oscar, me 4 statuja të arta triumfon filmi “Birdman”

Në mbrëmjen e ndarjes së çmimeve Oscar është filmi ‘Birdman’ ai që triumfon duke marrë plot 4 statuja të arta: filmi më i mirë,...

John Ralston Soul në Ohër mori çmimin botëror të humanizmit

Kryetari i Internacional PEN dhe një nga emrat kryesues të letërsisë botërore dhe eseve, John Ralston Soul, është fituesi i nëntë me radhë i...

Provim i librit dhe monodramës të Karnavalit të Vevçanit 2015

Përmbledhje me tregime nga Koste Shutinoski sot do të promovohet në komunën e Vevçanit, në kuadër të karnavalit vjetor të Vevçanit. Në suaza të...

Kaba shqiptare në Koncertin tradicional të Vitit të Ri në Vjen

Për herë të parë në historinë e koncertit të përvitshëm të Vjenës që mbahet çdo 1 janar u luajt muzikë shqiptare. Edhe maestro Zhani...

Janë siguruar fonde për mbështetje të produksionit muzikor vendas për 2015

Në Buxhetin e vitit 2015, janë siguruar 31.488.000 denarë për të gjitha kategoritë e ligjit për mbështetje të produksionit muzikor vendas, e cila u...

Para shiut” në 500 filmat më revolucionare në historinë e kinematografisë

Qendra Zvicerane e filmave "Filmpodium" nga Cyrihu  filmin maqedonas "Para shiut" të Milço Mançevskit e radhiti ndër 500 filmatt më revolucionar të historinë e...

LAJME MË TË REJA

BALLKAN

VERIFIKIMI I FAKTEVE