“Deklarata e Zaev është skandaloze dhe homofobe”, reaguan 27 shoqëri civile

Deri në 27 organizata të shoqërisë civile, përfshirë Fondacionin Metamorfozis, Fondacionin Shoqëria e Hapur – Maqedoni, Komiteti i Helsinkit, Instituti i të Drejtave të...

RMV, Laboratori i MMJPH pa pajisje dhe pa akreditim por i zënë me pushime...

“Meta” me qëllim për ta vizituar laboratorin e Ministrisë për mjedis jetësor dhe planifikim hapësinor (MMJPH) për të shkruar për atë se si funksionon...

Pas pesë orësh pyetje, Stefanova nuk zbuloi detaje për deklaratën në prokurori

Prokurorja e Prokurorisë speciale publike, Lile Stefanova, sot, duke dalë nga Prokuroria themelore publike për ndjekje të krimit të organizuar dhe korrupsionit (PTHP-NKOK), pas...

Mungesa e vendkalimeve të përbashkëta kufitare e vështirëson punën e hekurudhës

Maqedonia dhe Kosova kanë nënshkruar marrëveshje për vendosje të kontrolleve të përbashkëta kufitare në trafikun hekurudhor qysh në vitin 2011, por deri më tani...

Vitin e ardhshëm rehabilitim i autostradës në segmentin Hipodrom, Milladinovc dhe Petrovec

Ndërmarrja publike për rrugë shtetërore vitin e ardhshëm planifikon t’i rindërtojë segmentet e autostradave Hipodrom – Milladinovci, Milladinovci – Petrovec dhe Petrovec – Hipodrom....

RMV, institucionet tregojnë numra të ndryshëm të punonjësve në sektorin publik (Infografik)

Numri zyrtar i të punësuarve në sektorin privat, në vend, është mjaft e lehtë të merret, por jo edhe numri i të punësuarve në...

Sensacionalizëm dhe spekulime në revistën serbe “Blic” – qeveria e Maqedonisë i përgënjeshtron lidhjet...

Qeveria e Maqedonisë përgënjeshtron se kryeministri Zoran Zaev dhe ish kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj kanë “lidhje të fshehta dhe fonde të zeza për...

Në transport dominojnë automjetet e vjetra – për çdo të ri importojmë nëntë autobusë...

Edhe pas disa aksidenteve rrugore në vend ku morën pjesë autobusë, transportuesit e Maqedonisë vazhdojnë të importojnë autobusë dhe minibusë nga jashtë. Sipas të...

Transporti ndërkomunal në RMV, tre propozime se si qytetarët të jenë më të sigurtë

Rasti i aksidentit të Llaskarcës, i mbingarkesës së autobusëve dhe djegies së autobusëve, ndezi alarmin se, siguria e transportit ndërkomunal është i rrezikuar. Që të...

Ndërtimi i rrugëve kryesore vonon më shumë se 8 vjet (video + infografik)

Maqedonia ka vonesa serioze me përfundimin e projekteve kryesore të infrastrukturës rrugore. Vetëm në katër projektet kryesore të rrugëve janë regjistruar tejkalim të afateve...

MË TË REJA

VËRTETMATËSI STORJE

BALLKAN