fbpx

Gjuha e urrejtjes ndaj Metamorfozis mbetet e pandëshkuar: “T’i pushkatojmë ose në shtëpi t’u...

“Ja kanceri i shoqërisë”, “dalë ngadalë po e kompletojmë listën, po vijnë informata nga të gjitha anët dhe adresat e shtëpive tani më i...

Facebook-u ka mënjanuar shtatë milionë postime për shkak të dezinformatave në lidhje me koronavirusin

Në tremujorin e dytë të këtij viti, nga fillimi i prillit deri në fund të qershorit, Facebook-u ka mënjanuar gjithsej shtatë milionë postime për...

A mund t’u besohet aplikacioneve për kovid-19?

Në kuadër të programit për të luftuar dezinformatat dhe lajmet e rreme, të cilat në Ballkan i kalojnë kufijtë shumë shpejt dhe shpejt shfaqen...

Lajmet e rreme dhe (vetë)rregullimi në fokus të programeve të VMRO-DPMNE-së dhe LSDM-së pjesën...

Mediat dhe (vetë)rregullimi i tyre, kërcënimet dhe paditë me të cilat ballafaqohen gazetarët, lajmet e rreme, edukimi mediatik dhe përkrahja financiare e mediave gjenden...

Darko Omeragiç, gazetar nga Sarajeva: Pandemia të gjithëve ua ndryshoi jetë, veçanërisht gazetarëve

“Me të vërtetë nuk e di përse disa media lëshonin gazetarë nga puna, veçanërisht e paqartë për mua është përse gazetarë të mirë janë...

Millorad Millojeviq, Radio Evropa e Lirë: Gazetarët e BeH tashmë po mbeten pa punë...

Epidemia e kovid-19 ka ndikuar në shumë mënyra te gazetarët, të cilët kanë qenë lidhja ndërmjet shëndetësisë dhe publikut gjatë krizës. Publiku nga afër...

Shqipëria vendi më i goditur i rajonit nga pandemia Covid-19

Shqipëria konsiderohet si vendi më i cenuar në rajon nga efektet e krizës së pandemisë “Covid-19”. Banka Botërore dhe BERZH e konsiderojnë Shqipërinë si...

Tuiteri e ka mbyllur profilin e “Armatës së fuqishme greke” që lavdërohej se ka...

Tuiter-profili me emrin “Armata e fuqishme greke” (@PowerfulArmyGR) është “suspenduar” përkatësisht është mbyllur për shkak të shkeljes së rregullave për shfrytëzim të platformës, njofton Meta.mk. Më...

Nuk është hera e parë që “fermat për trolle” nga Maqedonia lidhen me “kolegë”...

Lajmet që “ferma për trolle” nga Maqedonia e Veriut dhe Filipinet kishin punuar për të shpërndarë teori konspirative dhe dezinformata për Kovid-19 në Facebook...

Servisi publik serb rregullisht e përdor nocionin “Severnomakedonci” (maqedonas verior) megjithëse komb i tillë...

Servisi publik mediatik serb Radiotelevizioni i Serbisë (RTS) duke e publikuar shtojcën e lajmeve të djeshme sërish ka përdorur mbiemrin në kategorinë “Severnomakedonsko” (maqedono-veriore)...

LAJME MË TË REJA

BALLKAN

VERIFIKIMI I FAKTEVE