fbpx

Propagandë partiake në ditën e zgjedhjeve në mungesë të heshtjes zgjedhore

Në zgjedhjet e parakohshme parlamentare që duhet të mbahen me 15 korrik javën e ardhshme, ditën e votimit nuk do të ketë heshtje zgjedhore. Kjo do të thotë se pjesëmarrësit e zgjedhjeve ditën e votimit do të mund të përdorin mediat dhe rrjetet sociale...

Lajmet e rreme dhe (vetë)rregullimi në fokus të programeve të VMRO-DPMNE-së dhe LSDM-së pjesën për mediat

Mediat dhe (vetë)rregullimi i tyre, kërcënimet dhe paditë me të cilat ballafaqohen gazetarët, lajmet e rreme, edukimi mediatik dhe përkrahja financiare e mediave gjenden në programet parazgjedhore të dy partive më të mëdha politike që do të garojnë në zgjedhjet parlamentare më 15 korrik. Në...

ASHMAV monitoron 14 media, është regjistruar një shkelje te reklamat politike

Agjencia për shërbime mediatike audio dhe audiovizuele (ASHMAV) e monitoron prezantimin e mediave zgjedhore të 14 mediave, si dhe e monitoron reklamimin e paguar politik për zgjedhjet e 15 korrikut të të gjithë radiodifuzerëve nga Regjistri i Mediave i KSHZ-së. Në mbledhjen e sotme...

Dita Ndërkombëtare e Lirisë së Medias: Kërcënimi më i madh janë dezinformatat në lidhje me pandeminë Kovid-19

Sot është 3 maji, Dita ndërkombëtare e lirisë së medias, e cila po mbahet për herë të 27 dhe çdo vit festimi i ditës shoqërohet me sfida të ndryshme. Këtë vit kemi të bëjmë me përhapjen e pandemisë Kovid-19 dhe në këtë moment qasja...