fbpx
Teknologjia

Teknologjia

Policia në Indi do të përdor dron me gaz lotsjellës në protesta

Policia në Luknau, qytet në pjesën veriore të Indisë përdor armë të re kundër protestave të dhunshme- bëhet fjalë për dronë me gaz lotsjellës. Jashavi Jadav, shefi i policisë në këtë qytet njoftoi se policët e tij kanë kryer fluturim të suksesshëm testues të dronëve,...

 “MIT Technology Review” recenson studim të shkencëtarëve maqedonas

Studentja Verica Lazova dhe profesori i saj Lasko Basnarkov nga Fakulteti i shkencave informatike dhe inxhinieri kompjuterike (FINKI), kanë zbuluar mënyrë të re të përdorimit të algoritmit të famshëm për renditjen e faqeve të internetit të “Google”, këtë herë duke bërë renditjen e dhjetë...

“Google Translate” thyen barrierat gjuhësore

Kompania “Google” shpreson që aplikacioni i saj “Translate” (përkthyes) do të rrëzoj barrierat gjuhësore me ndihmën e përkthimin me zë. Aplikacioni i azhurnuar menjëherë ofron përkthim me zë të fjalëve në dhjetëra gjuhë dhe në këtë mënyrë mundëson që lehtë të kuptohen njerëzit që do...

Zgjidhen aplikacionet më të mira në botë për celularë për vitin 2014

Në Abu Dhabi u zgjodhën 40 aplikacionet dhe përmbajtjet më të mira për celularë në organizim të World Summit Award (WSA) – Mobile Content, një nga organizimet më të mëdha në botë në sferën e teknologjive. Të gjithë fituesit mund ti gjeni në këtë link: Mobile...

Shoqata civile botërore nisën “Internet Forumi Social”

Shoqëria civile fillon Forum Social Internet Një grup shoqatash civile nga e gjithë bota ka shpallur një Forum Social Internet, për t`I bashkuar dhe për t`I artikuluar perspektivat nga e para (nga poshtë lart) për internetin si e duam. Duke u inspiruar nga Forumi...

“Gmail” më rezistent në spiunim

“Google” në blogun zyrtar “Gmail” publikoi se kompania ka marrë hapa plotësuese për mbrojtje të të dhënave personale të klientëve të saj. Nga e diela është aktivizuar politika e sigurisë e cila ka për qëllim të paaftësojë shtesat e jashtme për “Gmail” gjatë leximit...

“Facebook” me automatizëm t’i zbukurojë fotot tuaja

Rrjeti social “Facebook” shtoi mjet i cili automatikisht do ta përmirësojë fotot tuaja. Ky funksion gjer më tani është me qasje vetëm për pajisjet me sistem operativ “ios”, por më vonë do të arrijë edhe në pajisjet me sistem operativ “android”. Fotofunksioni i ri në...

“Xbox” do të jetë edhe në “Windows 10”

Drejtori i “Xbox” Fil Spencer, jаvën e kaluar deklaroi se është koha e fundit që pak më seriozisht të flitet për lojën në kompjuter. Nëse aplikimi i ri për “Xbox” është ideja e tyre, atëherë dashamirët e lojërave me kompjuter nuk do të kënaqen...

Rritje të shitjes së telefonave të mençur për 20 për qind

Shitja botërore i telefonave të mençur në tremujorin e tretë të vitit 2014-të ka shënuar rritje prej 20% në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar dhe ka arritur deri në 301 milion aparate, tregojnë të dhënat e kompanisë së kërkimeve “Gartner”. Lider...

“Sim Siti 2000” prej tani pa pagesë

Kompanitë “Maksis” dhe “EA” kanë vendosur që t’i befasojnë gjithë dashamirët e lojërave kompjuterike “sim” dhe ta ofrojnë pa pagesë. “Sim siti” nuk është në formë të mirë për shkak të restartimit të franshizës nga viti 2013. Përveç se loja ishte me gabime dhe problem,...