fbpx

Shoqata civile botërore nisën “Internet Forumi Social”

Shoqëria civile fillon Forum Social Internet Një grup shoqatash civile nga e gjithë bota ka shpallur një Forum Social Internet, për t`I bashkuar dhe për t`I artikuluar perspektivat nga e para (nga poshtë lart) për internetin si e duam. Duke u inspiruar nga Forumi...

“Gmail” më rezistent në spiunim

“Google” në blogun zyrtar “Gmail” publikoi se kompania ka marrë hapa plotësuese për mbrojtje të të dhënave personale të klientëve të saj. Nga e diela është aktivizuar politika e sigurisë e cila ka për qëllim të paaftësojë shtesat e jashtme për “Gmail” gjatë leximit...

“Facebook” me automatizëm t’i zbukurojë fotot tuaja

Rrjeti social “Facebook” shtoi mjet i cili automatikisht do ta përmirësojë fotot tuaja. Ky funksion gjer më tani është me qasje vetëm për pajisjet me sistem operativ “ios”, por më vonë do të arrijë edhe në pajisjet me sistem operativ “android”. Fotofunksioni i ri në...

“Xbox” do të jetë edhe në “Windows 10”

Drejtori i “Xbox” Fil Spencer, jаvën e kaluar deklaroi se është koha e fundit që pak më seriozisht të flitet për lojën në kompjuter. Nëse aplikimi i ri për “Xbox” është ideja e tyre, atëherë dashamirët e lojërave me kompjuter nuk do të kënaqen...

Rritje të shitjes së telefonave të mençur për 20 për qind

Shitja botërore i telefonave të mençur në tremujorin e tretë të vitit 2014-të ka shënuar rritje prej 20% në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar dhe ka arritur deri në 301 milion aparate, tregojnë të dhënat e kompanisë së kërkimeve “Gartner”. Lider...

“Sim Siti 2000” prej tani pa pagesë

Kompanitë “Maksis” dhe “EA” kanë vendosur që t’i befasojnë gjithë dashamirët e lojërave kompjuterike “sim” dhe ta ofrojnë pa pagesë. “Sim siti” nuk është në formë të mirë për shkak të restartimit të franshizës nga viti 2013. Përveç se loja ishte me gabime dhe problem,...