Kompania “Google” ka formuar një kompani të re të quajtur “Alphabet” (Alfabet) për kontrollin e bizneseve të saj të ndryshme. Kompania e re, dje njoftoi se kompaninë do ta drejtoi një nga bashkë-themeluesit të”Google”-it, Larry Page,  cili do të udhëheqë së bashku me bashkë-themelues tjetër i “Google”-it, Sergey Brin.

Kompania “Google Inc.” do të riemërohet në “Alphabet” dhe nën kapelën e tij do të jenë: makina kërkuese “Google”, mail-shërbimi “GMail”, video servisi “YouTube”, sistemi operativ “Android” dhe shërbimet e tjera që janë në zotërim të tyre.

Megjithatë “Google” do të mbetet kompania më e madhe në “Alphabet”.

Në postin drejtoral, si një zëvendësim për Page dhe Brin, do të vijëSunder Pichaj copëtoj, i cili ka udhëhequr departamentin e “Android” dhe “Chrome”.

Analistët thonë se ky veprim do të cheers nga Wall Street.

“Google” vitin e kaluar është raportuar më shumë se  14 bilion $ (dollarë)  fitim, dhe 66 bilion dollarë pasuri nga të ardhurat e shitjes.