fbpx

Një milion euro nga buxheti për pastrim të lindanit në OHIS

Qeveria ka vendosur të ndajë 1 milion euro nga buxheti i këtij viti për pastrimin e deponisë së vogël me lindan në ish fabrikën kimike OHIS në Shkup. Këto fonde janë vetëm një pjesë e vogël e investimit të nevojshëm për t’u përballur me...

Në 56% të rasteve, mjekët pa nevojë kanë shkruar antibiotikë

Кrejtësisht pa nevojë janë shkruar antibiotikët në 56% të rasteve me problemet e frymëmarrjes, pa u bërë paraprakisht analiza shtesë- ka treguar hulumtimi i Shoqatës së specialistëve së mjekësisë familjare – grupi respirator dhe Qendra për mjekësi familjare pranë Fakultetit të medicinës në Shkup,...

Ndërroi jetë Tamara nga Velesi, kush do ta merr përgjegjësinë?

Sot rreth orës gjashtë të mëngjesit pa shenja jete,  në spitalin e  Velisit është dërguar Tamara nga Velesi  ,  informon ”Telegraf “. Akoma nuk dihen shkaqet e  vdekjes së vajzë. sot në or a6 të mëngjesit vajzën sot e sollën tek ne pa shenja jete....

Grip në të gjithë Maqedoninë

Rritet numri i të sëmurëve nga gripi. Sipas të dhënave të fundit të publikuara nga Instituti i Shëndetit Publik, në javën e fundit të nëntorit ka pasur 193 persona me grip, dhe krahasuar me javën e kaluar 22 për qind është rritur. Numri i...