Programi veror i Kinotekës filloj me festivalin për fëmijë “Tintiri- mintiri”, dedikuar filmave për fëmijë, por edhe filmave që i kanë përpunuar fëmijët e do të mbahet prej 5 deri më 7 qershor.

Ndërsa në ditët e para të korrikut në Kinotekë do të mbahet “Skopje Cinema City”- festivali i filmave muzikor. Do të tregohen gjashtë filma dokumentar që kanë të bëjnë me muzikën e famshme, mes të cilave edhe “Artist për tela” me regji të Aleksandar Jankoviq dhe Aleksandar Dautovski.