Edicioni i tetë i festivalit francez të filmit do të mbahet prej 17 deri 20 qershor ndërsa do të tregohen dhjetëra filma francez nga produksioni më i suksesshëm francez në gjatë dy viteve të kaluara.

Manifestimi organizohet me mbĂ«shtetjen e MinistrisĂ« sĂ« kulturĂ«s tĂ« MaqedonisĂ« dhe rajonit tĂ« NormandisĂ« sĂ« Poshtme. NĂ« hapjen e festivalit do tĂ« merr pjesĂ« njĂ« mysafir nderi ndĂ«rsa do tĂ« ketĂ« prezantime dhe punĂ«tori, pĂ«rfshirĂ« edhe punĂ«torinĂ« e garĂ«s “Mini- videoja ime e parĂ«â€.

Biletat pĂ«r projeksionin e hapjes sĂ« festivalit janĂ« falas dhe rezervohen nĂ« numrat e telefonit 02/3118-503 dhe 02/3116-734. Biletat pĂ«r projeksionet qĂ« do tĂ« tregohen nĂ« KinotekĂ«n e MaqedonisĂ« do tĂ« kushtojnĂ« 50 denarĂ«, nĂ« kinemanĂ« “Frosina” 100 denarĂ« ndĂ«rsa nĂ« kinemanĂ« “Milenium” 150 denarĂ«.