Економија

Пивара Скопје ќе се жали за казната од 5,8 милиони евра од Антимонополска

23 мај, 2017 - 11:54 (META)  Скопје Пивара Скопје во соопштение изрази разочараност од глобата од 5,8 милиони евра што ја изрече Комисијата за заштита на конкуренцијата поради диктирање цени. Од компанијата велат дека казната е многу голема и не соодветствува на досега изрекувани казни од македонската…

Драконски казни од вкупно 8,5 милиони евра за скопската и прилепската пиварница

23 мај, 2017 - 11:26 (META)  Скопје Високи казни од 5,8 милиони евра за Пивара Скопје АД Скопје и 2,7 милиони евра за Прилепска пиварница, поради диктирање цени, изрекла Антимонополската комисија. Како што соопшти Комисијата за заштита на конкуренцијата, на вчерашната седница нејзината Комисија за одлучување по…

Видеа