Подглавна секција

Денеска ќе се повлечат првите вработени кои се роднини на припадници на СДСМ

19 февруари, 2019 - 12:34 (META)  Скопје Денеска ќе се случат првите повлекувања на вработените за кои јавноста оцени дека станува збор за непотизам, и се блиски на партиски припадници на СДСМ, одговори министерот за информатичко општество и јавна администрација, Дамјан Манчевски на новинарско прашање во врска…

Блокирани сметките на 79.811 граѓани и 28.352 фирми, има благо намалување од претходно

19 февруари, 2019 - 10:56 (META)  Скопје Дури 108.163 граѓани и фирми заклучно со септември, минатата година имале блокирани сметки во банките, покажуваат податоците на Народната банка. Од вкупната бројка, 79.811 се физички лица, а 28.352 се правни лица. Иако во текот на 2018 година има благо…