Свет

Прајваси интернешенел: Недоволен е надзорот врз тајните светски разузнавачки мрежи

25 април, 2018 - 15:21 (META)  Скопје Во својот нов извештај, меѓународната мрежа составена од 40 невладини организации „Прајваси интернешенел“ алармира за загрижувачки број пропусти во инструментите за надзор што треба да го контролираат разменувањето податоци и информации помеѓу државните разузнавачки служби и нарушувањето на приватноста.…

„Репортери без граници“: Омразата кон новинарството е закана за демократијата

25 април, 2018 - 8:20 (META)  Париз Македонија, според Индексот на слобода на медиумите во светот за 2018 година на „Репортери без граници“ се наоѓа на 109. место, што е скок за две позиции од минатата година, кога била на 111. место. Според извештајот насловен „Омразата кон…