Хроника

Пожар во Министерството за одбрана, предизвикан од дефект на инсталацијата

29 април, 2017 - 12:01 (META)  Скопје Министерството за внатрешни работи денеска во билтенот соопшти дека вчера избил пожар во Министерство за одбрана и во Генерал-штабот на АРМ. Пожарот се случил околу 17 часот, поради дефект во електрична инсталација во зградата, при што бил зафатен и дел…

За едно деноноќие гореле два автомобили во Скопје

26 април, 2017 - 13:02 (META)  Скопје Два автомобили гореле вчера и ноќеска во Скопје, извести полицијата. Првиот случај бил пријавен во полиција од скопските пожарникари, кои вчераутро известиле дека изгаснале пожар на автомобил на паркиралиштето до Меѓуградска автобуска станица. Пожарникарите ги известила скопјанка која управувала со…