Економија

„Опел“ и „Воксхол“ станаа дел од ПСА, се роди вториот најголем европски автопроизводител

1 август, 2017 - 11:07 (META)  Риселхајм „Опел аутомобил ГмбХ“, со своите две марки „Опел“ и „Воксхол“ од денеска е во сопственост на францускиот автопроизводител ПСА, кој ги произведува автомобилите „Пежо“, „Ситроен“ и „ДС“. По половина година преговори, денеска е официјализиран договорот со кој „Џенерал моторс“ ги…

Просечната нето-плата во септември изнесувала 23.229 денари

22 ноември, 2017 - 14:57 (META)  Скопје Просечната месечна исплатена бруто-плата по вработен во септември 2017 изнесува 34.127 денари, додека просечната нето-плата изнесува 23.229 денари, а во овој месец 1 отсто од вработените не зеле плата. Просечната плата, односно и нејзиниот бруто-износ и нето-износот биле поголеми за…

Видеа