Економија

Автопатот Миладиновци – Штип ќе „изеде“ уште 20 милиони евра

27 јули, 2017 - 12:14 (META)  Скопје Завршувањето на автопатот Миладиновци – Штип ќе значи трошок од уште 20 милиони евра, поради проблемите во изградбата. Претходниот министер за транспорт и врски, неколку дена пред заминувањето од власт на владата на ВМРО-ДПМНЕ, доставил информација до владата за тоа,…

Светска банка препорачува Владата да ги одложи ад хок зголемувањата на пензиите

16 ноември, 2017 - 18:05 (META)  Скопје Поради долготрајната политичка криза, Светската банка во редовниот есенски извештај за Западен Балкан проектира економскиот пораст на Македонија до крајот на годината да изнесува 1,5 отсто. Проекцијата за порастот за следната година е 3,2 проценти, а за 2019 година –…

Видеа