Технологија

Донации од 5.000 долари од „Мајкрософт“ за невладиниот сектор

16 мај, 2017 - 10:14 (META)  Скопје „Ден на Мајкрософт“, посветен на граѓанскиот сектор, на тема „Технологијата во облак (cloud) го помага општеството“, се одржа денеска во Конгресниот центар на Скопски саем. Претставниците на граѓанскиот сектор имаа можност да научат повеќе за тоа како да добијат софтверски…

Македонија има 1,44 милиони корисници на интернет, а еден милион се на „Фејсбук“

17 мај, 2017 - 8:49 (META)  Брисел Вкупно 69,1 од проценетата бројка на 2.083.308 жители на Македонија се поврзани на интернет, односно 1.439.089, а еден милион користат „Фејсбук“, покажуваат пресметките за март годинава на специјализираната статистичка веб-страница „Интернет ворлд стат“. Од земјите во регионот, по користењето интернет…