Балкан

Мета ги повика лидерите на партиите да се воздржат од екстремни изјави

22 март, 2017 - 16:56 (META)  Тирана Претседателот на албанскиот парламент и лидер на Социјалистичкото движење за интеграција (ЛСИ), Илир Мета, истакнал дека партиите мора да работат заедно за изборите да бидат одлично спроведени, да се држат подалеку од нивните екстремни позиции за да нема катастрофални и…

Европските кредитори бараат и грчката опозиција да ги поддржи идните мерки

22 март, 2017 - 12:22 (META)  Aтина Германскиот министер за финансии, Волфганг Шојбле, бара гаранции и од грчката опозиција дека ќе се поддржат и ќе се спроведат договорените мерки за 2019 година. Оваа одлука на Шојбле предизвика нова сопка во разговорите меѓу Грција и меѓународните кредитори. Грчката…