Економија

Србија ќе има приходи од 1,5 милијарди евра од концесијата на аеродромот „Никола Тесла“

6 јануари, 2018 - 16:08 (META)  Белград Премиерката на Србија, Ана Брнабиќ изјави дека планираните приходи од концесијата на белградскиот аеродром „Никола Тесла“, ќе бидат 1,5 милијарди евра. Концесијата ја доби француската компанија „Ванци ерпорт“, која со аеродромот ќе стопанисува во наредните 25 години, а потоа аеродромот…

Дигитален самит: Образованието треба да ги подготви младите за новите технологии

19 април, 2018 - 7:56 (META)  Скопје На панелот „Дигитални разговори“ кој се одржа вчера во рамките на Дигиталниот самит на земјите од Западен Балкан, учесниците разговараа за потребата од следење на најновите трендови во дигитализацијата и истакнаа дека сè повеќе социјални интеракции, однесувања, одлуки, мислења и…

Видеа