Европратеникот Иво Вајгл, кој е известувачот за Македонија во Европскиот парламент и посредник во преговорите меѓу ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ, за надминување на политичката криза, утре доаѓа во Скопје.
Неговата посета е да се информира за текот на преговорите за спроведувањето на договореното од Пржино.