Свет

Кај брегот на Кувајт се излеале 34.000 галони нафта

17 август, 2017 - 12:23 (META)  Кувајт Анализа на сателитските снимки на американската невладина организација „Скејтрут“ укажува дека најмалку 34.000 галони нафта се излиле во Персискиот Залив, во близина на брегот на Кувајт. „Скајтрут“ наведува дека сателитските снимки од денот на излевањето покажуваат дека нафтата се разлила…

Пронајдени човечки коски во масовни гробници во Мексико

17 август, 2017 - 12:54 (META)  Мексико Сити Повеќе од 600 фрагментирани човечки коски се пронајдени во масовни гробници вон мексиканскиот град Тихуана, во близина на границата со САД. Државното Здружение на исчезнати лица „Долна Калифорнија“ соопшти дека масовните гробници се лоцирани откако трговците со дрога во затвор…