Е.Р. (25) од струшкото село Корошишта, според МВР, вооружен и маскиран влегол во продавница лоцирана на улицата Моша Пијаде во Струга, им се заканувал на вработените и им ја обил касата.

Поради постоење основан сомнеж дека сторил разбојништво, МВР му поднесе кривична пријава.

Пријавениот, со капа на главата, шал на устата и со пиштол во рака, влегол во продавницата и со висок тон на вработените им се заканал дека ќе ги нападне викајќи им: „Каде се парите, дајте ги парите, ќе ве убијам“.

За кратко време Е.Р. ја отворил касата и противправно одзел околу 1.000 денари во разни апоени и еден пакет со 25 штеки цигари.

Веднаш потоа тој избегал од продавницата.