Padyshim të gjitha zhvillimet që tensionuan skenën politike javën e kaluar do të jenë pjesë e agjendës së nesërme.

  • Vizita e komisarit për zgjerim dhe politikë të fqinjësisë të BE-së, Johanes Han  Edhe pse nuk ka agjendë të publikuar të takimeve, Han, me siguri do të takohet me  liderët e katër partive më të mëdha politike.
  • Seancë solemne në Këshillin e Prokurorëve Publik, ku shtatë ndihmësit prokurorë të përzgjedhur të ekipit të Katica Janevës, do të duhet solemnisht të japin betimin.  Mirëpo, edhe pse është një procedurë formale- juridike, mundet që kjo ngjarje të merr krejtësisht kahje tjetër.
  • Rezultatet që firmosën katër partitë për zhbllokimin e kontestit për Prokurorinë Speciale, për shkak  të së cilit bisedimet për Kodin Zgjedhor disa ditë ishin “joaktive”. Me letrën drejtuar ministrit të drejtësisë Andan Jashari, i cili ka rolin e ndërmjetësuesit, duhet të sugjerojë dhe të veprojë në Këshillin e Prokurorëve Publik që ta pranojnë të gjithë ekipin e Janevës, prej 14 prokurorëve. Përveç kësaj, Janeva apeloi që derisa mos përzgjidhen edhe shtatë kolegët e tjerë  kolegët e përzgjedhur mos japin deklaratën solemne.
  • Seanca parlamentare ku sipas paralajmërimeve është Kodi Zgjedhor, për të cilin sot në mëngjes, pas 15 orë bisedime, u harmonizuan grupet e punës të partive që firmosën Marrëveshjen e Përzhinos.