fbpx
Tag: Метаморфозис

tag: Метаморфозис

Kalkulatori i ri i Kovidit lë shumë pyetje të hapura për privatësinë e përdoruesve

ковид калкулатор
Kalkulatori i ri i Kovidit me të cilin përdoruesit mund të llogarisin të ashtuquajturën moshë të tyre të Kovidit ose cili është rreziku i tyre për t’u sëmurë nga Kovid, megjithëse mund të shërbejë si një mjet i dobishëm, lë shumë pyetje të hapura në lidhje me privatësinë e të dhënave të atyre që do ta përdorin atë. Kalkulatori i...

Facebook-u ka mënjanuar shtatë milionë postime për shkak të dezinformatave në lidhje me koronavirusin

Në tremujorin e dytë të këtij viti, nga fillimi i prillit deri në fund të qershorit, Facebook-u ka mënjanuar gjithsej shtatë milionë postime për shkaka të përhapjes së dezinformatave për koronavirusin, përfshirë ato me rekomandime për masa mbrojtëse ose medikamente ose trajtime të caktuara të pasakta, njofton Meta.mk. Në njoftimin e rrjetit më të madh shoqëror në botë sqarohet se në...

RMV, OJQ-të dënojnë gjuhën e urrejtjes, organet kompetente mbyllin sytë para përhapjes së këtij fenomeni

Fenomeni i gjuhës së urrejtjes është vendosur sërish në fokus ditëve të fundit në Maqedoninë e Veriut, pasi përdorimi i saj është shtuar me paraqitjen e pandemisë së virusit korona. Me rritjen e numrit të të infektuarve me Covid-19, makineria propagandistike, pjesë e së cilës janë edhe një seri mediash me ndikim me pronësi të pjesshme hungareze, këto ditë...

Reformat antikorrupsion: Progres është shënuar vetëm te KSHPK dhe në punën e organizatave të shoqërisë civile

Puna e përbërjes së re të Komisionit kundër korrupsionit, angazhimi i disa organizatave të shoqërisë civile dhe perspektivat e Ligjit të ri për Prokurorinë Publike janë pikat e vetme të ndritshme në arritjet e reformave të Maqedonisë Veriore në fushën e antikorrupsionit dhe luftës kundër krimit të organizuar në vitin 2019 dhe në fillim 2020, transmeton Meta. Kjo është gjetja kryesore...

Java e Arsimit e Hapur 2020 – Ndikimi i burimeve të hapura arsimore në cilësinë e mësimdhënies

“Java e Arsimit të Hapur 2020” është një nga arritjet më të spikatura dhe përsosmërinë në arsimin e hapur. “Java” filloi më 2 mars dhe do të mbahet deri më 6 mars të këtij viti. Qëllimi është të rritet vetëdija dhe të tregohet ndikimi i arsimit të hapur në mësimdhënie dhe mësim në të gjithë botën, transmeton Meta.mk. “Java e Edukimit...

Sulmet dhe kërcënimet ndaj gazetarëve kanë rënë ndjeshëm pas vitit 2017, por nuk janë zhdukur (Infografik)

Në dy vitet e kaluara, numri i rasteve të shkeljes së të drejtave të gazetarëve në vend është ulur p;r katër deri në pesë herë. Nëse në vitin 2017 ishin regjistruar 20 raste të tilla, Shoqata e Gazetarëve të Maqedonisë (ShGM) vitin e kaluar ka regjistruar vetëm katër incidente, prej të cilëve një sulm fizik ndaj një gazetari dhe...

Shumë komuna në RMV janë ende të mbyllura si “kuti të zeza”

Pushteti vendor në vendin tonë plotëson vetëm 25% të indikatorëve të nivelit të hapjes, të analizuar në fushat e transparencës, mundësisë për qasje, integritetit dhe efikasitetit. Ky vlerësim mesatar, që është shumë më poshtë se mesatarja në rajon, tregon nivel të ulët të përkushtimit dhe angazhimit të komunave për të përmbushur standardet e nivelit të hapjes, njofton Meta.mk. Kjo është...

Ende mungojnë mekanizma për mbrojtje të të drejtave të njeriut nga abuzimi i shërbimeve të sigurisë

Zgjidhjet aktuale legjislative për punën e shërbimeve të sigurisë, që i reflektojnë pazarllëqet e ndërsjella të pushtetit dhe opozitën aktuale, nuk ofrojnë mekanizma të mjaftueshëm për mbrojtje efektive të të drejtave të njeriut nga abuzimi i shërbimeve të sigurisë, ndërsa nuk është bërë shumë sa i përket edhe zbatimit të zgjidhjeve ekzistuese pozitive. Prandaj mund të flasim vetëm për...

“Metamorfozis” shpall konkurs për grante të vogla në kuadër të projektit “Action SEE”

Fondacioni për Internet dhe Shoqëri “Metamorfozis” nëpërmjet projektit “Action SEE” ka shpallur kërkesa për aplikime për sigurimin e mbështetjes së organizatave qytetare dhe promovimin e sundimit të drejtës dhe qeverisjes së mirë, nëpërmjet ndarjes së 25 deri 30 grante të vogla për organizata qytetare nga Maqedonia, Serbia, Bosnja dhe Hercegovina, Mali i Zi, Shqipëria dhe Kosova. Do të ndahen dy...

Apel deri te Instituti për gjuhë maqedonase: Drejtshkrimi të jetë falas edhe në internet

Fondacioni për Internet dhe Shoqëri “Metaorfozis” dhe Aleanca për Resurse të Hapura Arsimore të Maqedonisë drejtuan apel deri te Instituti i gjuhës maqedonase “Krste Misirkov”- Shkup që të mundësoj qasje falas deri te drejtshkrimi i gjuhës maqedonas në formë digjitale, si resurs të hapur arsimor për të gjithë qytetarët. Në letrën ata përkujtojnë se javën e kaluar u promovuar drejtshkrimi...

 “Metamorfozis” promovoi katër ueb- aplikacione me të dhëna të hapura

Fondacioni për internet dhe shoqëri “Metamorfozis” sot promovoi katër ueb- aplikacione si pjesë e projektit “Rrjeti i organizatave civile për të dhëna të hapura”. Organizata civile “IKT për ndryshime” bëri aplikacion për hetimin e furnizimeve publik, Instituti për zhvillimin e komuniteteve rurale promovoi aplikacionin për pagesa të drejtpërdrejta në bujqësi përmes IPARD, “Zip Institut” prezantoi aplikacionin për njoftimin e shërbimeve...

Nesër mbahet konferenca “E-shoqëri” për lirinë dhe privatësinë në internet

“Liria dhe privatësia e internetit” është tema e konferencës së 11-të ndërkombëtare “E-shoqëri” që do të mbahet të enjten në hotelin “Holiday In” ndërsa realizohet në suazat e projektit “Bashkëpunim i decentralizuar mes rajonit Normandia e Poshtme dhe R. E Maqedonisë” ndërsa me bashkëpunimin me Fondacionin për internet dhe shoqëri “Metamorfozis” dhe me Instituin ndërkombëtar për të drejtat e...

Konferencë e 11-të e “E-shoqëri” dedikuar lirisë dhe privatësisë së internetit

“Liria dhe privatësia e internetit” është tema e konferencës së 11-të ndërkombëtare “E-shoqëri” që do të mbahet të enjten në hotelin “Holiday In” ndërsa realizohet në suazat e projektit “Bashkëpunim i decentralizuar mes rajonit Normandia e Poshtme dhe R. E Maqedonisë” ndërsa me bashkëpunimin me Fondacionin për internet dhe shoqëri “Metamorfozis” dhe me Instituin ndërkombëtar për të drejtat e...

Konferencë përfundimtare nga projekti “Rrjeti aksionar për udhëheqje të mirë”

Fondacioni për internet dhe shoqëri “Metamorfozis” në partneritet me Qendrën maqedonase për arsim evropiane (QMAE) dhe Reaktor- Hulumtim në aksion, nesër në Qendrën informative të BE-së prej orës 10 do të mbajnë konferencë përfundimtare në suazat e projektit “Rrjeti aksionar për udhëheqje të mirë”. Në konferencë fjalim hyrës do të ketë euro- ambasadori Aivo Orav ndërsa bashkëbiseduesit do të diskutojnë...

Të premten konferenca përfundimtare e projektit “NEAP”

Konferenca përfundimtare e projektit “Rrjeti i organizatave të shoqërisë civile për pjesëmarrje aktive efektive” do të mbahet të premten në hotelin “Arka” në Shkup prej orës 9 e 30 minuta. Projektin e organizon Fondacioni “Metamorfozis” në partneritet me Qendrën Мqedonase për Аrsim Evropian (QMAE) ndërsa financohet nga Bashkimi Evropian, përmes programit “Mbështetje për përforcim, qëndrueshmëri dhe zhvillim të shoqërisë aktive...

“Majkrosoft” dhe “Metamorfozis” “Office 365” falas për sektorin  civil

 Për herë të parë sektori joqeveritar ka mundësi të fitoj qasje falas për “Microsoft Office 365” në ditën e “Microsoft” dedikuar sektorit civil. Punëtoria dhe tribuna “Bëhuni nismëtar i ndryshimeve me Microsoft Office 365 dhe teknologjitë- re” i organizoi Fondacioni për internet dhe shoqëri “Metamorfozis” me mbështetjen e “Microsoft Maqedoni”. Në këtë manifestim, përfaqësuesve të sektorit civil iu mundësua të...

“Меtamorfozis”: Përgjimi i pautorizuar shkel Kushtetutën dhe është vepër penale

Fondacioni Metamorfozis sh­­­­­­preh brengosje të madhe për shkak të pretendimeve që janë në dispozicion publik për ndjekjen masovike dhe të paautorizuar të qytetarëve, që është realizuar nëpërmjet bashkimit kriminal me keqpërdorim të pozitës zyrtare në institucionet shtetërore dhe/ose korporatat me ndikim. Ju përkujtojmë se mbrojtja e privatësisë, duke përfshirë edhe mbrojtjen e të dhënave personale, mirëpo edhe një diapazon më...

Zgjidhen aplikacionet më të mira në botë për celularë për vitin 2014

Në Abu Dhabi u zgjodhën 40 aplikacionet dhe përmbajtjet më të mira për celularë në organizim të World Summit Award (WSA) – Mobile Content, një nga organizimet më të mëdha në botë në sferën e teknologjive. Të gjithë fituesit mund ti gjeni në këtë link: Mobile apps that make a difference Në këtë ngjarje tre ditore (1-3 shkurt 2015)  morën pjesë delegatë nga...