fbpx
Tags Kuvendi

Tag: Kuvendi

RTM-ja i ka shkelur parimet profesionale për informim gjithpërfshirës, vlerësoi qeveria

Qeveria në mbledhjen e sotme e ka konstatuar propozim-vendimin për miratimin e programit vjetor për punë të Radiotelevizionit të Maqedonisë (RTM) për vitin 2018 dhe propozim-vendimin për miratimin e planit financiar të RTM-së për vitin 2018. "Ky vendim është i shoqëruar me mendimin e qeverisë ku thuhet se mosvënia në kohë e programit vjetor për punë të RTM-së nuk është...

Trajko Veljanovski shpalli zgjedhjet

Kryetari i Kuvendit, Trajko Veljanovski firmosi vendimin pĂ«r shpalljen e zgjedhjeve tĂ« parakohshme parlamentare, qĂ« do tĂ« mbahen mĂ« 11 dhjetor, njoftojnĂ« nga kabineti i tij. “Me kĂ«tĂ« akt, mandatin sĂ«rish ia kthejmĂ« populli, i cili Ă«shtĂ« autoriteti i vetĂ«m suprem dhe legjitim qĂ« tĂ« gjykoj, tĂ« vlerĂ«soj dhe tĂ« vendos se cili opsion politik duhet ta ketĂ« nderin, por...

Kuvendi nuk do të shpërbëhet, do të pres Buxhetin dhe Hanin, të enjten seancë plenare me agjendë të ngjeshur

Pasi qĂ« Kuvendi edhe zyrtarisht ka caktuar seancĂ« plenare pĂ«r tĂ« enjten (13 tetor), Ă«shtĂ« e qartĂ« se deputetĂ«t nuk do ta shpĂ«rndajnĂ« tĂ« mĂ«rkurĂ«n (12 tetor). Siç shkruante “Meta” arsyeja e parĂ« Ă«shtĂ« se debati  parlamentar pĂ«r Buxhetin e vitit 2017, ende nuk Ă«shtĂ« i pĂ«rfunduar. Dokumenti, ende po shqyrtohet nĂ« komisionet kuvendore, ndĂ«rkaq mĂ« pas duhet edhe njĂ«...

Më 12 tetor a mund të përsëritet 24 dhjetori: Afatet presion mbi buxhetin

Deri më 12  tetor, kur më herët do të shpërbëhet Kuvendi për shkak të zgjedhjeve të 11 dhjetorit, mbeten 14 ditë pune, ku duhet të ruhen të gjitha afatet ligjore për miratimin e buxhetit të ri për vitin 2017, i cili kap vlerën  prej 3.3 miliardë euro. Propozim- buxheti për vitin 2017, Qeveria deri te Kuvendi ka dorëzuar më 20...

Maqedonia feston 25 vite pavarësi

Republika e Maqedonisë sot shënon 8 Shtatorin- Ditën e pavarësisë. Në ditën e sotme në vitin 1991, u mbajt referendumi në të cilin qytetarët me shumicë bindëse mbi 95% u deklaruan për shtet të pavarur. Më herët, më 25 janar 1991, parlamenti i parë shumë- partiak miratoi Deklaratën për pavarësi. Shteti i parë që pranoi pavarësinë e Maqedonisë ishte R. e...

Karuseli panoramik do të vazhdoj derisa Qeveria të mos thotë- mjaft është!

Punimet pĂ«r karuselin panoramik vazhduan edhe sot, edhe pse Kuvendi mori vendim qĂ« mjetet nga buxheti i shtetit tĂ« dedikuar pĂ«r ndĂ«rtimin e objekteve reprezentative, nĂ«se ka nevojĂ« do tĂ« destinohen pĂ«r ballafaqimin me pasojat e vĂ«rshimeve qĂ« goditĂ«n zonat e Shkupit. Ekipi i “Meta” sot vĂ«rejti punĂ«tor nĂ« vendin ku po vendoset karuseli, por edhe ata nuk dinin tĂ«...

DeputetĂ«t sot do t’i votojnĂ« ligjet si pjesĂ« e marrĂ«veshjes mes katĂ«r partive

Kryetari i Kuvendit, Trajko Veljanovski për sot më orën 14.30 caktoi seancë ku duhet të votohen ligjet që përfaqësuesit e katër partive politike i dakorduan para një jave. Në rend dite janë propozim- ligji për ndryshime dhe plotësime të Ligjit për punë të brendshme, propozim- ligji për ndryshime dhe plotësime të Ligjit për shërbime mediatike audio dhe audio- vizuale, propozim-...

Ivanov: Ajri politik është i ndotur dhe po na ngufat

Presidenti Gjorgje Ivanov fjalimin vjetor solemn sot në Parlament ia kushtoi krizës politike në Maqedoni, sfidat me të cilat ballafaqohet bota, ekstremizmi, kriza e refugjatëve dhe emigrantëve. Ivanov tha se po lëmë pas nesh vit ku Maqedoni është ballafaquar me sfida të shumtë, si në plan global ashtu edhe në atë vendor. Presidenti shtoi se vitin e kaluar vendi është...

Opozita flet për Todorovin, kurse pushteti për letërnjoftimet fallco

“Zoti Todorov ju personalisht dhe drejtpĂ«rdrejtĂ« jeni pĂ«rgjegjĂ«s pĂ«r vdekjen e TamarĂ«s. A nuk ju ushton nĂ« ndĂ«rgjegjen tuaj porositĂ« e nĂ«nĂ«s sĂ« TamarĂ«s, qĂ« ua dha  nĂ« protestĂ«n pata MinistrisĂ« sĂ« ShĂ«ndetĂ«sisĂ«â€, e pyeti ministrin Todorv, deputeti Goran Misovski. Kishit dĂ«shirĂ«n që  vogĂ«lushja Tamara tĂ« jetĂ« pacientja e parĂ« nĂ« QendrĂ«n pĂ«r trajtimin e skoliozĂ«s dhe pĂ«r kĂ«tĂ« taktizuat....

Shilegov: Emërimi i anëtarëve nuk do të thotë se KSHZ është e gatshme për zgjedhje korrekte

Emërimi i anëtarëve të KSHZ-së nuk do të thotë se ky institucion është i gatshëm për organizimin e zgjedhjeve korrekte dhe demokratike në prill të vitit të ardhshëm, tha sot në konferencë shtypi deputeti i LSDM-së, Petre Shilegov. Sipas tij, KSHZ ka shumë obligime që dalin nga i njëjti ligj ndërsa për momentin nuk posedon as me teknikën e...

Dëshmia e Gruevskit, përpara Komisionit Anketues shtyhet për të hënën

“Kryetari i VMRO-DPMNE-sĂ« dhe kryeministri i MaqedonisĂ«, Nikolla Gruevski, pĂ«r shka tĂ« detyrave tĂ« rregullta, ftesĂ«s sĂ« Komisionit Anketues, do t’i pĂ«rgjigjet mĂ« 14 dhjetor, gjegjĂ«sisht tĂ« hĂ«nĂ«n”, njoftojnĂ« nga VMRO-DPMNE Njoftimin se nuk do tĂ« dĂ«shmojĂ« sot kryeministri Gruevski para anĂ«tarĂ«ve tĂ« Komisionit Anketues, partia nĂ« pushtet e ka dhĂ«nĂ« disa minuta para se tĂ« fillojĂ« termini i caktuar...

Marrëveshja e Përzhinos është zbatuar deri në gjysmë, mbetet ende punë

Grupet e punës të partive politike sot vazhduan me bisedimet për reforma në mediume, si pjesë e Marrëveshjes së Përzhinos dhe Marrëveshjen kornizë. Deputetët dje votuan përbërjen e qeverisë së re ndërsa para disa ditëve miratuan edhe kodin zgjedhor. Megjithatë, ngelin disa hapa që duhet bërë që marrëveshja të zbatohet plotësisht Marrëveshja për mediumet në grupet e punës; Prokurorja speciale Katica Janeva me...

Qeveria sot do të ketë ministrat e LSDM-së

Sot nĂ« mesditĂ« fillon seanca parlamentare, ku deputetĂ«t do tĂ« votojnĂ« ministrat dhe zĂ«vendĂ«sministrat e rinj nga LSDM-ja sipas MarrĂ«veshjes sĂ« PĂ«rzhinos. Tre ministra tĂ« QeverisĂ« sĂ« kryeministrit Nikolla Gruveski dje dhanĂ« dorĂ«heqja nga postet e tyre. Ministri i punĂ«ve tĂ« brendshme Mitko Çvakov, ministri i punĂ«s dhe politikĂ«s sociale Dime Spasov dhe zĂ«vendĂ«sministrja e ShoqĂ«risĂ« Informatike dhe AdministratĂ«s Marta...

Parlamenti votoi ligjet e PĂ«rzhinos

Deputetët në Kuvend në seancë plenare votuan ligjet që partitë politike, nënshkrues të Marrëveshjes së Përzhinos i kanë arritur të premten. Deputetët me procedurë të shkurtuar votuan për ndryshimet dhe plotësimet e Kodit zgjedhor, për ndryshime dhe plotësime të Ligjit për procedurë penale, ligjin për privati, ligjin për informatorët dhe ligjin e Qeverisë. Debati më i madh është zhvilluar për votimin...

Deputetët do të debatojnë për problemin e shpërnguljeve nga Maqedonia

Kuvendi i RM-së sot duhet të vazhdoj debatin lidhur me problemin e shpërnguljes masovike, në veçanti të të rinjve nga Maqedonia, me propozim nga deputetët opozitar. Në rend dite në vazhdimin e seancës së 67-të është edhe propozim- ligji për kryerjen e buxhetit të RM-së për vitin 2016-të, me procedurë të shkurtuar.

Kuvendi nuk i përgjigjet Gjykatës kushtetuese për ligjin e prokurorisë speciale

Gjykata kushtetuese dorĂ«zoi kĂ«rkesĂ« pĂ«r interpretimin e Ligjit pĂ«r prokurorinĂ« publike speciale, por disa persona nĂ« Parlament konsiderojnĂ« se kjo nuk duhet tĂ« vendoset nĂ« rend dite, thotĂ« ndĂ«rmjetĂ«si Piter van Hojte. “Edhe pse ligji pĂ«r prokuror publik Ă«shtĂ« i qartĂ« dhe konkret, megjithatĂ« puna e tij Ă«shtĂ« e bllokuar” thotĂ« ai. KĂ«shilli nuk dĂ«shiron t’i votoj zĂ«vendĂ«s- prokurorĂ«t shtesĂ«. PĂ«rparim nĂ«...

LSDM do tĂ« lĂ«shojĂ« bisedimet nĂ«se miratohet pĂ«r ndalimin e “bombave”

Nëse në Kuvend miratohet Ligji për ndalimin e publikimit të "bombave, LSDM-ja do të braktis bisedimet mëson "Meta", nga burime të procesit të bisedimeve. Momentalisht gupet e punës të partive politike që negociojnë janë në pauzë, kurse ndërmjetësuesi Piter van Hojt, ambasadori i ShBA-së, Xhes Bejli dhe shefi i Misionit të BE-së në Shkup, Aivo Orac, zhvillojnë takime bilaterale me...

Partitë u morën vesh për ligj dhe emër të ri të Prokurorit Special

Sipas procedurĂ«s, sot ligji duhet tĂ« jetĂ« para deputetĂ«ve nĂ« Kuvend. Pas bisedimeve maratone tĂ« ekipeve tĂ« punĂ«s dhe grupeve negociatore, mĂ«ngjesin e sotĂ«m partitĂ« arritĂ«n marrĂ«veshje pĂ«r Prokurori Publik Special, mĂ«son “Meta” nga burime tĂ« afĂ«rta tĂ« ekipeve negociatore. Siç mĂ«sojmĂ« Ă«shtĂ« arritur marrĂ«veshje pĂ«r emrin e prokurorit special i cili pritet sot tĂ« publikohet. Sipas procedurĂ«s, sot...

Veljanovski do të mbaj pranim për Ditën e pavarësisë

Kryetari i Kuvendit, Trajko Veljanovski sonte për Ditën e pavarësisë, do të organizoj pranim solemn. Në këtë ceremoni është ftuar kreu shtetërorë, deputetët dhe ministrat e përbërjes së parë të Parlamentit, kori diplomatik si dhe përfaqësues të të gjithë sferave të jetës politike, kulturore, shkencore dhe ekonomike në vend. Pranimi do të mbahet në Sallën e kristaltë në Kuvend.

Zaev: Nëse nuk emërohet prokurori special deri më 15 shtator, Marrëveshja e Przhinos nuk do të jetë valid

Më 28 maj të vitit të kaluar, nga ky vend porosita se Nikolla Gruevski patjetër duhet të merr përgjegjësinë për zgjedhjet e organizuara kriminale, deklaroi në konferencën e sotme për shtyp para portave të shtëpisë ligjvënësve lideri i LSDM-së, Zoran Zaev. Ai tha se edhe atëherë i ka kumtuar qëndrimet e opozitës, për ndarjen e partisë nga shteti, sundimin e...