Deputetët në Kuvend në seancë plenare votuan ligjet që partitë politike, nënshkrues të Marrëveshjes së Përzhinos i kanë arritur të premten.

Deputetët me procedurë të shkurtuar votuan për ndryshimet dhe plotësimet e Kodit zgjedhor, për ndryshime dhe plotësime të Ligjit për procedurë penale, ligjin për privati, ligjin për informatorët dhe ligjin e Qeverisë.

Debati më i madh është zhvilluar për votimin e Diasporës dhe Ligjin për mbrojtjen e privativë.

Pika e fundit në rend dite ishte Ligji për qeveri me të cilin parashihet emërimi i ministrave të rinj dhe zëvendës-ministrave. Për këtë pikë deputetët fare nuk debatuan dhe votuan Ligjin me 98 vota “për”, 8 “abstenime dhe asnjë votë kundër.

Sipas të dhënave jozyrtare, pritet nesër qeveria të mbaj seancë ku do t’i propozoj ministrat e rinj, Oliver Spasovskin për punë të brendshme dhe Frosina Remenski për punë dhe politikë sociale.

Jozyrtarisht mësojmë se ministri i ri i shoqërisë informatike në vend të Ivo Ivanovskit do të jenë Marta Arsovska Tomovska.