Gjykata kushtetuese dorëzoi kërkesë për interpretimin e Ligjit për prokurorinë publike speciale, por disa persona në Parlament konsiderojnë se kjo nuk duhet të vendoset në rend dite, thotë ndërmjetësi Piter van Hojte.

“Edhe pse ligji për prokuror publik është i qartë dhe konkret, megjithatë puna e tij është e bllokuar” thotë ai.

Këshilli nuk dëshiron t’i votoj zëvendës- prokurorët shtesë.

Përparim në këtë fushë është thuajse e pamundur sepse njëra parti nuk dëshiron ta votoj kodin zgjedhor derisa të mos zgjidhet çështja e prokurorit special.