Двајца македонски државјани се упасени во Ново Сараево со повеќе од еден килограм хероин. Шабан Х. и Индриз Ш. од Гостивар се приведени на меѓународната автобуска станица на улицата Пут живота.

Според босанските медиуми, хероинот е пронајден кај Шабан, кој бил во друштво со Идриз. Во Сараево дошле со автобус, а инспектори ги пречекале на автобуската станица.

Шабан бил платен само да го пренесе хероинот, што околу телото го замотал со помош на појас за грб.