Француската царина откри 16 државјани на Албанија, скриени меѓу извозните новогодишни елки.

Уапсените се обиделе, од Дијеп, на северозападот на Франција, да прејдат во Велика Британија, соопшти денеска полицијата.

„Слепите патници“ се пронајдени во камион со двајца возачи од Полска, кои минатиот викенд се подготвувале да се натоварат на брод, кој пловел преку Ла Манш.
За време на рутинската царинска контрола, откриена е група од 16 Албанци под новогодишните елки. Возачите и илегални патници се притворени.

На северозападниот брег на Франција, особено на пристаништето Кале, странците честопати се обидуваат илегално да прејдат во Велика Британија.