Свет

Србија и Фронтекс ја парафираа спогодбата за заштита на надворешните граници на ЕУ

20 септември, 2018 - 11:08 (META)  Белград Србија денеска ја парафираше спогодбата со Европската агенција за гранична и крајбрежна заштита (Фронтекс) за унапредување на безбедноста на надворешните граници на ЕУ, како и за управување со миграциите. Потпис на спогодбата ставија министерот за внатрешни работи на Србија, Небојша…

Вучиќ ќе се сретне со Путин на почетокот на октомври во Москва

24 септември, 2018 - 12:50 (META)  Белград Претседателот на Србија, Александар Вучиќ ќе се сретне со рускиот претседател Владимир Путин на почетокот на октомври, но во Москва а не во Белград, како што беше најавено. „Посетата ќе се одржи на почетокот на октомври. Се очекува, Вучиќ и…